po 13.1.2020
A-tým

Ondřej Šašinka: Cítím se jako úplně jiný hráč

Všimli jste si? Když trenér Luboš Kozel v minulých dnech vypočítával, kdo mu v týmu stále ještě chybí, vždy zmínil i Ondřeje Šašinku. Signalizoval tím jednoznačně, že s útočníkem, který na podzim úspěšně působil ve Slovácku, pro přípravné období počítá stejně jako s kterýmkoliv jiným hráčem. Ondřeje Šašinku přibrzdilo zranění, ale v pondělí dopoledne se dočkal a poprvé si s týmem zatrénoval.

Máte za sebou první trénink v Baníku po návratu ze Slovácka. Jak jste se cítil?

Velmi dobře. Vrátil jsem se domů a cítím se zkušenější. Angažmá na Slovácku mi hodně dalo. Měl jsem velké herní vytížení, a to bylo pro mě to nejdůležitější. Cítím to tak, že se vracím jako úplně jiný hráč. A teď budu bojovat o to, abych se dostal do sestavy Baníku.

Takže berete podzimní angažmá na Slovácku, během něhož jste nastřílel pět ligových branek, jako velký posun kupředu…

Určitě ano. Už v průběhu podzimu jsem se s přibývajícím časem cítil na hřišti úplně jinak, protože jsem pořád hrál. Začal jsem si pak i dovolovat věci, které v sobě mám, ale nikdy jsem se třeba neodhodlal je na hřišti zkusit, protože mi chyběla vyhranost a sebevědomí. Vážně se teď cítím úplně jinak.

Jak se vám líbí v tréninkovém centru na Bazalech?

Líbí. To tréninkové centrum, které tu teď je, má takovou zvláštně nabíjející atmosféru. Přijde mi, jako kdyby to prostředí, které tady je, samo o sobě motivovalo k práci. Já nevím, jak bych to řekl, mám za sebou teprve první trénink, ale cítil jsem nejen na sobě, ale na všech hráčích velkou chuť do práce a mám pocit, jako kdyby tomu pomáhalo i to fotbalové prostředí, které tady teď je.

Jak se změnila atmosféra v týmu s příchodem trenéra Luboše Kozla?

Bavíme se teď, kdy skončil první pondělní trénink, ten byl navíc bez balonu, takže moc toho zatím říct nemůžu. Ale platí asi to, co jsem říkal před chvílí o tom prostředí a chuti do práce. Samozřejmě že i nový trenér na tom má svůj podíl, protože se před ním každý chce ukázat. Prostě můj nejsilnější dojem po tom prvním tréninku je právě ta velká chuť do práce.

Věříte, že na jaře už zůstanete v Baníku?

To samozřejmě záleží na trenérovi. Bude na mně, abych ukázal a přesvědčil ho, že mám na to tady zůstat.

5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković