pá 17.5.2019
A-tým

Preview: Baník – Slavia (neděle, 15:00)

Povede se Baníku napravit úterní klopýtnutí s Libercem a vrátí se do hry o páté místo? Anebo se Slavia bude na Městském stadionu radovat ze zisku mistrovského titulu? Dvě hlavní otázky, na které odpoví nedělní zápas předposledního kola finálové části FORTUNA:LIGY. Výkop je v 15 hodin, vstupenek je v pokladnách stále dostatek.

Baník dohrává závěr ligové sezony bez řady zdravotně indisponovaných hráčů, což přispívá i k nepříznivým výsledkům. Proti zřejmě nejsilnějšímu týmu současného českého fotbalu se baníkovci pokusit přerušit šňůru čtyř proher, ve kterých navíc nevstřelili ani gól.

„Mrzí nás to moc a je to určitě k zamyšlení. Určitě je to dáno i tím, jak jsou jednotliví hráči zdraví. Teď jsme proti Liberci měli k dispozici jen dva útočníky. Když máte konkurenci, můžete udávat, měnit tempo utkání, když soupeři mají hrát proti odpočatým útočníkům. Určitě je to je jeden z důvodů, ale komplexně si to vyhodnotíme po sezoně,“ řekl trenér Bohumil Páník.

Baník finišuje s výrazně neúplným kádrem a ani teď zdaleka nebude kompletní, protože několik hráčů doléčuje šrámy a zranění. „Pracujeme na tom, abychom kádr v závěru sezony ještě nějakým způsobem zkonsolidovali. V sobotu to spočítáme a podle aktuálního stavu to složíme,“ prohlásil Bohumil Páník.

Dva zápasy ve čtyřech dnech proti jednomu týmu jsou ve fotbale unikum. „Je to specifické, ale hráči už jsou natěšení. Každý chce hrát proti Slavii, ať je to liga nebo pohár, hráči se musí kousnout a dokázat, že mají dobrou kondici na to, aby odehráli i proti tak kvalitnímu soupeři dobré zápasy,“ dodal Bohumil Páník.


FORTUNA:LIGA finále – 4. kolo

Baník (6. místo, 45 bodů) – Slavia (1. místo, 79 bodů)

Neděle 15:00, Městský stadion

Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Dobrovolný


Absence: Mešaninov (2 ŽK), Baroš, Granečný, J. Šašinka (všichni zranění), Jánoš, Diop (oba nejistý start) - Tecl, Hromada (oba rekonvalescence), Ševčík (zranění), Zmrhal, Masopust (oba nejistý start).

Komu hrozí stop: Kuzmanovič, Procházka, O. Šašinka - Baluta, Hušbauer, Olayinka (všichni 1 ŽK).

Nejlepší střelci: Kuzmanovič (9) - Souček, Stoch (oba 12).


BANÍK VS SLAVIA V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 50 / 8-14-28 46:83

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Bolf a Magera 4 - Vlček a Škoda 4

Nejvyšší výhra: 5:0 (8. srpna 1998)

Nejvyšší prohra: 0:7 (5. května 2003)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (10. března 2019)

SLAVIA – BANÍK 4:0 (1:0)

Branky: 18. Škoda, 70. Masopust, 90+3. Frydrych, 90+7. Van Buren. Rozhodčí:Nenadál – Pelikán, Dresler. ŽK: Souček, Frydrych - Diop, Mešaninov, Jánoš. Diváci: 14126.

Slavia: Kolář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený – Souček, Hušbauer – Baluta (69. Masopust), Stoch (90. Král), Olayinka – Škoda (77. Van Buren).

Baník: Laštůvka - Pazdera (17. Mešaninov), Procházka, Stronati, Fleišman – Jánoš, Šindelář - Fillo, Diop, Granečný (76. Holzer) – Baroš (73. Kuzmanovič).

21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić