po 11.2.2019
Aktuální zprávy

Sedmnáctka v Lipsku znovu zvítězila!

Velkým úspěchem skončila mise baníkovské sedmnáctky, která se na konci minulého týdne vydala do Lipska, kde v sobotu sehrála odvetný zápas s tamním týmem RB. Baník nejenže vyhrál páteční modelovaný zápas s o dva roky staršími fotbalisty Eintrachtu Lipsko 3:0, ale byl úspěšný i v hlavním utkání celého tripu, tedy v sobotním souboji s RB Lipsko. Baníkovci vyhráli 3:1!

Jen pro připomenutí. Tým Baníku Ostrava U17 porazil stejně staré odchovance věhlasné německé akademie RB Lipsko poprvé už loni v létě. Vítězství Baníku 4:1 a výkon, který tehdy Ostravané podali, zanechaly v Lipsku dojem a brzy přišlo pozvání k odvetě. Ta se odehrála v sobotu. A Baník znovu uspěl.

„Přiznávám, že jsem k utkání přistupoval s velkým respektem, protože nám chybělo několik důležitých hráčů,“ pravil Tomáš Hejdušek, trenér baníkovské sedmnáctky. Musel se v Německu obejít bez Vojtěcha Wojatschkeho a Jakuba Drozda, kteří odcestovali na reprezentační srazy, nadto mu chyběli někteří další hráči kvůli zdravotním potížím. „Kluci se ale neskutečně semkli. Dokázali zabojovat za ty, kteří chyběli, a navíc dokázali hodit za hlavu neúspěch, který jsme zaznamenali nedlouho před odjezdem do Německa v Žilině, kde jsme dostali sedm gólů. To, co v Lipsku předvedli, bylo skvělé. Opravdu byla radost se na ně dívat,“ chválil Tomáš Hejdušek.

Domácí celek se brzy dostal do vedení, ale Baník záhy vyrovnal. „To bylo důležité, protože když jsme ten první gól dostali, bylo velkou otázkou, co to s námi udělá. Zareagovali jsme nejlépe, jak jsme mohli,“ řekl Tomáš Hejdušek, na jehož tým se přišel podívat i hlavní trenér bundesligového RB Lipsko Ralf Rangnick. „Přišel v průběhu první půle a zdržel se jen chvíli, protože jeho tým se chystal na zápas s Eintrachtem Frankfurt,“ popsal Tomáš Hejdušek. „Ale už jen to, že se zastavil, aby se na nás podíval, nás příjemně potěšilo,“ pravil trenér baníkovské sedmnáctky.

Zda se Baník po druhém vítězství dočká ze strany RB Lipsko pozvánky ke třetímu měření sil, nedokázal Tomáš Hejdušek říct. „Petr Mašlej, ředitel celého mládežnického úseku Baníku, v Lipsku ještě zůstal na krátké stáži. A určitě se bude snažit dohodnout nějakou další spolupráci. Tak uvidíme, s čím se vrátí,“ uzavřel Tomáš Hejdušek.

RB Lipsko U17 – Baník Ostrava U17 1:3 (1:3)

Góly Baníku: Harušťák 2, Konečný.

Baník Ostrava U17: Baránek – Zouhar, Tamajka, Klečka, Sotorník – Merta, Boháč – Knedla (80. Holaň), Harušťák, Šigut (75. Vahalík) – Konečný.

20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych