ne 9.8.2015
Aktuální zprávy

6 091 fanoušků, děkujeme za podporu!!!

Nejpočetnější návštěva na premiérovém domácím vystoupení Baníku v Synot lize od léta 2012 přišla v sobotu večer na nový Městský stadion v Ostravě – Vítkovicích. Našemu mužstvu tam v zápase proti Mladé Boleslavi (2:2) fandilo celkem 6 091 diváků. Ty zvedal ze sedadel především útočník Francis Narh, jehož parádní góly vyvolaly bouřlivé ovace. Na stadionu vládla během zápasu skvělá atmosféra, ve které se hrál od první do poslední minuty pohledný ofenzivní fotbal z obou stran.

„Chci poděkovat fanouškům, kteří na zápas přišli v hojném počtu. Musím říct, že hráči byli s kulisou velmi spokojeni, což platí celkově o stadionu a prostředí, které tady máme,“ podělil se o dojmy bezprostředně po utkání, které bylo premiérové na novém stadionu a zároveň 2000. ligové v historii Baníku, trenér Radomír Korytář. Více fanoušků (přesně 8 913) přišlo na první domácí zápas baníkovců naposled před třemi lety, když na Bazaly ve 2. kole sezóny 2012/2013 přijela pražská Slavia.

Svůj názor na atmosféru sobotního zápasu přidal také baníkovský odchovanec Milan Baroš, který se v dresu Mladé Boleslavi poprvé v kariéře představil jako soupeř Baníku. „Fanoušci byli slyšet, je tu uzavřená střecha, takže si myslím, že atmosféra nebyla špatná. Lidem, co přišli, patří díky a rád jsem si s nimi zatleskal,“ komentoval útočník, který nastoupil do druhé půle a na hřiště jej doprovázel aplaus publika.

A jaké jsou ohlasy samotných fanoušků na první ligový zápas Baníku na jednom z nejmodernějších sportovních stadionů v republice? „Stadion je nádhera a už se těším na další zápas. Narh je borec, předvedl dvě fantastické střely, škoda, že střídal,“ napsal na klubový Facebook postřeh k prostředí i fotbalu fanoušek Štěpán Majerek. Velmi výstižný byl i další z komentářů, jehož autorem byl fanoušek Lukáš Müller: „Musím říct, že Bazaly jsou jen jedny, ale sledovat fotbal ve Vítkovicích byla paráda! Byť byly fronty při vstupu a u piva, ale to se určitě vychytá, byl to první zápas.“

I z těchto postřehů je patrné, že k ideálu a naprosté spokojenosti nám všem ještě něco scházelo. Po fotbalové stránce minimálně jeden gól navíc v síti soupeře, z hlediska zázemí zase rychlejší odbavení při vstupu či pohodlnější dostupnost občerstvení. Věříme, že všechny tyto atributy kvalitní fotbalové podívané se nám bude dařit zlepšovat tak, aby spokojenost nás všech byla s každým dalším domácím zápasem větší a větší. Novou příležitost budeme mít už v sobotu 22. srpna od 17:00, kdy na Městském stadionu přivítáme pražskou Slavii.

(foto: Lukáš Ston)

28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný