so 7.9.2024
ZEN

Čtvrtá výhra pro ženy Baníku!

Ženy Baníku Ostrava pokračují ve spanilé jízdě druhou ligou. V utkání 4. kola si doma bez potíží poradily s FC Zlín, vyhrály 4:1 a upevnily si aktuální první místo v tabulce.

Zlín přijel do Ostravy podle očekávání bránit prostor na vlastní polovině a případně se pokusit zahrozit z brejku. Svěřenkyně Witolda Zajace měly od první minuty převahu, bylo otázkou, kdy ji gólově zúročí.

Stalo se tak ve 20. minutě, kdy Karolína Krupníková vyslala dlouhý míč za obrannou linii Zlína, čehož využila Tereza Babičová, která vysokým míčem přes gólmanku otevřela skóre.

Ve 34. minutě zahrávaly "Baňky" roh a Denisa Břenková propálila ¨zlínskou brankářku střelou z malého vápna.

Za dalších šest minut vypálila zpoza vápna Karolína Krupníková a brankářka Matlachová na její ránu pod břevno nedosáhla - 3:0.

A minutu před pauzou oslavila svůj návrat na hřiště Klára Waltrová, když nasměrovala přihrávku Terezy Babičové do prázdné zlínské branky.

Až teprve po pauze dokázal soupeř korigovat po chybě domácích v rozehrávce a následné střele Adély Chodurové, psolední slovo však mohly mít ženy Baníku, střela Venduly Mikundové však skončila na tyči.

Ohlasy k utkání

WITOLD ZAJAC: "Po celé utkání jsme kontrolovali jeho průběh, vytvořili jsme si řadu šancí, čtyři z nich jsme proměnili, takže máme další důležité tři body do tabulky. Jsem rád, že Klárka Waltrová oslavila svůj návrat po zranění gólem, gratulace patří celému týmu."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

7.
sobota
září
Baník VS Zlín
2. liga žen

Statistiky

Poločas: 4:0
Branky: 20. Babičová, 34. Břenková, 40. Krupníková, 44. Waltrová - 52. Chodurová. Rozhodčí: Dytková – Vališová, Wratná. Bez ŽK.
Diváci: 59

Sestavy

FC Baník Ostrava

Waszutová - Fojtíková (78. Starzyková), Krupníková (46. Mikundová), Gaurová - Babičová, Janíková, Waltrová (86. Grabowská), Dembinská, Korvasová (63. Najvarová) - Lachká, Břenková (86. Přibylová).
0
Roan
Nogha
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
37
Matěj
Chaluš
14
Radim
Šudák
95
Daniel
Holzer
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
32
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
30
Dominik
Holec
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
33
Erik
Prekop
24
Jan
Juroška
23
Issa
Fomba
66
Matúš
Rusnák
7
Karel
Pojezný
6
Michal
Fukala
41
Mikuláš
Kubný
12
Tomáš
Rigo