pá 6.9.2024
Aktuální zprávy

Baňky chtějí prodloužit neporazitelnost

Další tři body chtějí v sobotu 7. září připsat na své konto ženy Baníku Ostrava. V rámci 4. kola 2. ligy žen se dosud neporažené "Baňky" v Radvanicích střetnou s FC Zlín. Utkání má výkop ve 12 hodin.

Ženám Baníku se vstup do sezony podařil skvěle. Po dvou výhrách doma dokázaly senzačně zvítězit také v Praze na hřišti béčka Sparty a nyní patří týmu trenéra Witolda Zajace v tabulce 2. ligy žen 1. příčka. Fotbalistky Baníku nejen že dosud neztratily ani bod, ony navíc v prvních třech utkáních nedostaly ani gól. Obě tyto série chtějí ženy Baníku Ostrava v sobotu prodloužit.

Soupeřem jim bude celek FC Zlín, který hned v prvním kole získal bod za remízu s Prague Raptors, načež však dvakrát prohrál a dnes patří zlínským ženám předposlední devátá příčka.

Trenér Witold Zajac ovšem nepředpokládá, že by jeho celek čekalo snazší utkání než jindy. "Jsme první v tabulce, neztratili jsme ještě bod, což je pro každého soupeře motivací navíc. Každý soupeř na nás zmobilizuje své síly, s tím musíme počítat," řekl trenér žen Baníku Ostrava. "Dobré zprávy jsou, že se nám postupně vrací hráčky, které chyběly kvůli zranění. Už na Spartě jsme mohli počítat s Eliškou Janíkovou, teď už by měla být připravená i Klára Waltrová, takže do zápasu půjdeme zase o něco silnější. Náš cíl je jednoznačný, chceme získat všechny tři body," dodal Witold Zajac.

13
Samuel
Grygar
14
Radim
Šudák
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
23
Issa
Fomba
9
David
Buchta
6
Michal
Fukala
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
0
Roan
Nogha
5
Jiří
Boula
32
Paixao da Silva
Ewerton
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
41
Mikuláš
Kubný
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
33
Erik
Prekop
37
Matěj
Chaluš
12
Tomáš
Rigo
66
Matúš
Rusnák
30
Dominik
Holec
95
Daniel
Holzer
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška