so 3.8.2024
Aktuální zprávy

Chystáte se do Kodaně? Průvodce výjezdem

AKTUALIZOVÁNO 6.8. 08:45 | První utkání 3. předkola UEFA Konferenční Ligy odehraje Baník už ve středu 7. srpna na stadionu Parken proti dánskému FC Kodaň. Výkop utkání je naplánován na 19:00. Ve článku níže najdete všechny důležité informace týkající se výjezdu do Kodaně.

Pokud se na utkání do Kodaně chystáte nezapomeňte na jednotný dresscode baníkovských fanoušků. Do Kodaně všichni v bílém! Stejný dresscode platí také pro domácí odvetu, která se uskuteční v Ostravě ve čtvrtek 15. srpna.

VSTUPENKY

Vstupenky na venkovní utkání v Kodani můžete zakoupit online prostřednictvím odkazu níže. Pro nákup vstupenek je však nutné postupovat dle následujících kroků:

1) Zaregistrujte se na stránce:https://billet.fck.dk/

2) Aktivuje účet prostřednictvím e-mailu. (Kliknutím na “AKTIVER DIN KONTO, TRYK: HER”)

3) Klikněte na tento odkaz pro nákup vstupenek do sektoru hostů (sektor hostů bude umístěn na tribuně D)https://billet.fck.dk/Account/Login?ReturnUrl=%2fReservation2%2fCloseLink%3freservationId%3d90579%26token%3d836e8757e5b949f&reservationId=90579&token=836e8757e5b949f

Vstupenky do sektoru hostů stojí 115 dánských korun, což odpovídá přibližně 15,5 euro. Podle informací z dánského klubu budou vstupenky v prodeji také na místě. Důrazně však doporučujeme využít online předprodeje a do sektoru si pořídit s předstihem.

DOPRAVA

Existuje několik způsobů jak se dostat do Kodaně. Vzhledem k blížícímu se termínu utkání je těžší zakoupit letenky ve standardní cenové hladině. Využijte různé srovnávače letenek a pokuste se najít nejvýhodnější nabídku. Do Kodaně se dá dostat z Prahy, Vídně a Krakowa. Jednou z alternativních možností je také let do švédského Malmö, ze kterého se dá do Kodaně dostat vlakem přibližně za 12 euro. Pro nejvýhodnější cenu letenky budete muset zkombinovat různá letiště, např. odlet z Vídně a návrat do Krakova, jako je to v následujícím příkladu.

Další možností dopravy je cesta osobním automobilem. Do Kodaně se dá dojet po pevnině, pohodlnější je však využít trajektu mezi Německem a Dánskem. Trajekt můžete využít buďto na lince Rostock – Gedser, nebo levnější variantu na lince Puttgarden – Rodby. Lístky na trajekt a detailní informace o odjezdech najdete např. na tomto odkaze: https://www.misterferry.de nebo https://www.directferries.cz

Další z možností, jak se do Kodaně dostat je autobus. Např. společnost Flixbus nabízí přímou linku z nedalekých Katowic do Kodaně. Vzhledem k blížícímu se termínu je však i tato varianta finančně náročnější. Odjezd v úterý večer a návrat ve čtvrtek ráno vychází přibližně na 5500 Kč.

MATCHDAY

Pro maximální komfort všech baníkovských fanoušků cestujících do Kodaně jsme se společně s aktivními fanoušky rozhodli vytvořit „meeting point“ v centru města, odkud se společně přesuneme na stadion. Během sraz na centrálním náměstí (Rådhuspladsen), přesunu vlakem a pochodu na stadion dbejte prosím pokynů zástupců klubu a Ultras Baníku, kteří budou mít koordinaci celého pochodu na starosti.

Oficiální sraz na Rådhuspladsen je domluven na 15:00. V následujícím týdnu probíhá v Kodani kromě dvou významných fotbalových zápasů také „Fashionweek“ počítejte prosím se zvýšenou pravděpodobností komplikací v dopravě a vyrazte na místo srazu s dostatečným předstihem. Čekání na oficiální sraz si můžete zkrátit v jedné z místních hospod „Proud Mary“, kde jsou na fanoušky Baníku připraveni. V této hospodě je až 1100 míst k sezení. Pro fotbalové fanoušky nabízejí zvýhodněné obědové menu (jídlo a pivo) za přibližně 12 euro, což je vzhledem k umístění restaurace v samotném centru města velice přijatelná cena.

Po společné fotce na náměstí Rådhuspladsen vyrazíme společně pochodem (cca 700 metrů) na hlavní nádraží, kde bude pro fanoušky Baníku připraven speciální vlak. Odjezd vlaku byl původně naplánován na 16:20. Po intenzivní komunikaci s místním klubem však odjezd vlaku z Hlavního nádraží přesouváme na 16:05. Důvodem je především dřívější příchod ke stadionu.

Tímto vlakem se přesuneme na stanici Svanemøllen. Pokud dorazíte do Kodaně později a nestihnete oficiální sraz v centru města, můžete dorazit na výše zmíněnou stanici, odkud budeme pokračovat pochodem na stadion (cca 1,7 km). Příchod ke stadionu je odhadován přibližně na 17:00.  Po příchodu celého průvodu ke stadionu dojde nejprve na bezpečnostní kontrolu vlajek, choreografie a dalších fanouškovských materiálu. Po skončení této prohlídky budou vpuštěni všichni fanoušci.

Na stadion sebou neberte zbytečné předměty, které nejsou během utkání nezbytně nutné a mohly by působit zbytečné komplikace a zdržování při vstupních kontrolách (např. náplně do elektronických cigaret, apod.). Jedná se především o předměty, které by mohly být vhozeny na hrací plochu a přes vstupní kontroly nebudou na stadion vpuštěny.

Po konzultaci s místním klubem jsme se dohodli na vpuštění klasických batohů na záda (ilustrační foto níže). Větší „cestovní“ batohy nebudou na stadion vpuštěny. Pokud cestujete právě s těmito většími batohy, využijte prosím úschovnu zavazadel na Hlavním nádraží (po utkání nás speciální vlak převeze zase zpátky na toto nádraží). Upozorňujeme však, že všechny batohy budou před vstupem na stadion kontrolovány pořadatelskou službou. Každá taková kontrola zdrží proces napouštění fanoušků do sektoru, proto prosíme, pokud to není nevyhnutelně nutné, neberte sebou na stadion věci, které během utkání nebudete potřebovat.

Po skončení utkání zůstaneme v sektoru dle pokynů místní policie. Pro fanoušky Baníku bude opět k dispozici speciální vlak mířící do centra na hlavní nádraží.

PARKOVÁNÍ

Možnosti parkování v okolí stadionu jsou dle informací kodaňského klubu velice omezené. Doporučujeme proto využít záchytná parkoviště v centru města, odkud na stadion vyrazíme společně a kam budeme po utkání opět společně přepraveni. Využít můžete např. nejbližší placené parkoviště u Rådhuspladsen, Q-park Vesterpoort. Bližší informace najdete na tomto webu: https://www.q-park.dk/en-gb/parking/københavn/vesterport/

DOPORUČENÍ

Z bezpečnostních důvodů důrazně doporučujeme necestovat do Kodaně v klubových symbolech. Toto doporučení se týká jak samotné cesty do Dánska, obzvlášť pokud vyrážíte automobily přes Polsko a Německo, tak také pobytu v Kodani, pokud budete na místě dříve než v den utkání případně pokud budete v Kodani zůstávat déle. Symboly a klubové barvy v ideálním případě vytáhněte až na samotném srazu v centru města. Ještě jednou připomínáme, že od srazu platí jednotný dresscode „VŠICHNI V BÍLÉM“.

Jak už bylo zmíněno výše, přijďte na sraz s dostatečným předstihem. Celý pochod a přesun ke stadionu je pečlivě naplánován a vzhledem k pevně stanovenému harmonogramu a přesunu vlakem nemůžeme čekat na žádné opozdilce.

Během srazu a přesunu na stadion dbejte prosím pokynům zástupců klubu, osobám s označením SLO, kteří budou odlišně oděni v modrých tričkách a Ultras Baníku, abychom společně zamezili všem zbytečným incidentům a v Kodani prezentovali Baník tím, co umíme nejlépe. Fanatickou atmosférou už při samotném pochodu.

V případě jakýchkoliv komplikací během svého pobytu v Dánsku se můžete obrátit na Ambasádu ČR sídlící v Kodani na telefonním čísle +45 391 018 00, případně +45 391 018 10. Využít můžete také nouzovou linku +420 222 420 222 nebo e-mail: Copenhagen@mzv.gov.cz .

Během srazu v den utkání a přesunu na stadion se v případě jakýchkoliv problémů můžete obrátit také na zástupce klubu, kteří budou po celou dobu před utkáním přítomni. Tyto osobyjednoduše poznáte podle modrých triček s označením SLO.

MAPY

Plán města

Centrum – Meetingpoint 1

Svanemøllen (Meeting point 2) – stadion

Umístění sektoru hostů


Foto: fck.dk

33
Erik
Prekop
10
Matěj
Šín
95
Daniel
Holzer
19
David
Lischka
14
Radim
Šudák
41
Mikuláš
Kubný
32
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
18
Roan
Nogha
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
6
Michal
Fukala
23
Issa
Fomba
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
30
Dominik
Holec
17
Michal
Frydrych
66
Matúš
Rusnák
21
Jiří
Klíma
37
Matěj
Chaluš
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška