so 8.6.2024
JUN

A skvělý obrat na závěr!

Ani v posledním utkání sezony rezerva Baníku o svou vítěznou sérii nepřišla! Svěřenci trenéra Josefa Dvorníka sice v Třinci prohrávali po půli 0:2, v té druhé ale zápas otočili, vyhráli 3:2, sérii výher natáhli na číslo čtrnáct a Třinci připravili první jarní domácí bodovou ztrátu!

Bez několika zkušených hráčů v základní sestavě musel Baník v úvodu zápasu odolávat aktivitě soupeře, z níž se zrodilo několik třineckých rohů a taky první gól. Psala se šestá minuta a domácí Martin Vlachovský úspěšně hlavičkoval zblízka do branky Baníku.

Domácí přidali před pauzou i druhý gól, ten byl ale pro Baník velmi smolný. Ondřej Machuča to z přímého kopu zkusil přímo na branku, někdo v okolí zdi míč tečoval a přizvedl, balon opsal oblouk a zaplachtil za záda Josefa Struhaře, který na něj neměl nárok dosáhnout.

Dvougólovou ztrátu začali svěřenci Josefa Dvorníka umazávat deset minut po pauze. V šestnáctce se dostal ke střele Michal Málek a trefil přesně k tyči - 1:2. Dva klíčové údery si ale Baník nechal na samý závěr zápasu a oba si vzal na starost Ondřej Chvěja, který přišel do hry v průběhu druhé půle. Dvakrát si naběhl na malé vápno pro přihrávku a dvakrát zblízka skóroval. Poprvé v 85. minutě, kdy srovnal na 2:2, podruhé o tři minuty později, a tentokrát z toho byl vítězný gól.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Ale krom inkasovaných gólů to ani v kombinované sestavě herně nevypadalo špatně. Soupeř si šel za vstřelením gólů více než my. Ve druhém poločase jsme byli ale na míči a dobývali soupeřovu obranu. Vstřelili jsme tři branky a celkově to završilo baši úspěšnou sezonu."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Josef Struhař90200

Informace o utkání

8.
sobota
června
Třinec VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 6. Vlachovský, 38. Machuča - 55. Málek, 85. Chvěja, 88. Chvěja. RozhodčíTomanec – Svoboda, Mayer. ŽK: Samiec - Elekana, Říha.
Diváci: 312

Sestavy

Třinec

Mrózek – Omasta, Brak, Dadak, Bolf – Vlachovský (83. Szewieczek), Machuča (79. Bartůněk), Samiec, Konečný (79. Clement) – Yakubu (65. Ayoola), Dedič.

Baník B

Struhař - Sirotek, Měkota, Temel (63. Chvěja), Hapal - Málek, Drozd, Holaň, Kilibarda (46. Říha) - Kašpárek (72. Diviš), Elekana (72. Fadairo)
0
Tomáš
Rigo
0
David
Lischka
0
Jan
Juroška
0
Abdullahi
Tanko
0
Jiří
Letáček
0
Samuel
Grygar
0
Michal
Frydrych
0
Martin
Hrubý
0
Daniel
Holzer
0
Patrick
Kpozo
0
Karel
Pojezný
0
Robert
Mišković
0
Eldar
Šehić
0
Filip
Blažek
0
Jiří
Klíma
0
Jiří
Boula
0
Gigli
Ndefe
0
Filip
Kubala
0
Ladislav
Almási
0
David
Buchta
0
Jakub
Markovič
0
Matěj
Šín