po 30.1.2023
A-tým

Jan Laštůvka: Takový gól už asi nedostaneme

Znovu podal bezchybný výkon. S gólem, který inkasoval, nemohl nic dělat, střela, která se nakonec prodrala za jeho záda, byla hned dvakrát tečovaná. Předvedl několik dobrých zákroků, proti šanci Vukadina Vukadinoviče dokonce jeden fantastický. Tím se JAN LAŠTŮVKA podílel na získaném bodu za remízu 1:1, spokojen s ní ale nebyl.

Berete remízu z utkání ve Zlíně jako zisk, nebo ztrátu?

Myslím, že jsme měli více šancí, gól jsme si dali prakticky sami. Byla to dvakrát tečovaná střela, takový gól už asi nedostaneme. Doufám. Bohužel, Rakovan měl svůj den, dvakrát tam svoje mužstvo fantasticky podržel. Ale myslím, že jsme si to zkomplikovali sami. Nevím, jestli to bylo koncentrací, ale měli jsme vzadu zbytečně strach a sami jsme se dostávali pod tlak. A ty naše šance jsme mohli vyřešit asi líp. Takže si myslím, že tahle remíza je pro nás ztrátou. Při vší úctě ke Zlínu.

Gól, který jste inkasoval, padl po střele, které po dvou tečích dvakrát změnila směr. Myslíte, že jste měl jakoukoliv šanci zasáhnout?

Myslím, že asi ne. Už jsem byl nakročený, ale pak to tečoval Jury (Jan Juroška), tím se to nějak úplně zbrzdilo, odrazilo se od jednoho, pak od druhého hráče a šlo to úplně do protisměru. Rukou bych už asi nemohl zasáhnout, snažil jsem se do toho ještě kopnout nohou, ale bohužel.

Ve druhém poločase jste zlikvidoval obří šanci domácího Vukadinoviče...

Už jsem říkal, že jsme si to vzadu zbytečně komplikovali. Dávali jsme si tam takové těžké přihrávky, kluci mě tím dostávali trochu pod tlak. A ta šance...Lišoun (David Lischka) mi dal krátkou přihrávku, to jsme měli štěstí. Musíme být více koncentrovaní, protože takhle dostáváme soupeře na koně a nás to sráží dolů. To, co bylo v přípravných zápasech v Turecku, to už je dávno pryč, liga bude úplně o něčem jiném. Tady se už hraje opravdu o body. Všichni víme, že tabulka je našlapaná jak nahoru, tak i dolů, a jakákoliv ztráta koncentrace nás může stát cenné body

Zejména ve druhé půli mělo mužstvo několik velkých šancí, z nichž se dal získat náskok zpět na stranu Baníku. Bylo jejich neproměnění více dílem ne úplně dobrého zakončení, nebo spíše vyniakjících zákroků zlínského brankáře?

U té Kuzmovy šance, tam mu to Rakovan fantasticky sblížil. A Kuzma ho nechtěl lobovat, říkal, že viděl, jak do branky sbíhají zlínští hráči. U té první šance Roberta Miškoviče, tam mu to chytil rukou. Já jako gólman vím, že mu to Robert měl dávat spíš dolů než nahoru na ty jeho dlouhé ruce. A u té jeho hlavičky, jasně, i tam mu to měl dávat dolů, ale Rakovan se fantastický přesunul a jak je velký, tak se roztáhnul a skvěle mu to chytil. To byl superzákrok. Takže pokud jde o tu otázku, bylo to tak padesát na padesát.

Jakou roli pro vás hrál fakt, že trenérem Zlína je Pavel Vrba, jenž působil ještě nedávno v Baníku?

To nebylo jen o trenérovi, ve Zlíně je spousta hráčů, kteří prošli baníkovskou šatnou. Věděli jsme, že to utkání bude těžké, ale ono ve Zlíně je to vždycky těžké. Teď tady byla samozřejmě i ta událost, že u nás byl trenér Vrba, a pak šel do Zlína, v tom to bylo specifické, ale my jsme se na to nedívali. My se musíme dívat sami na sebe a ne na to, kdo jde proti nám.

7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek