před 3 dny
A-tým

David Lischka: Více bych si přál Tallinn

Stoper David Lischka se po dvou měsících od svého zranění v Plzni vrátil zase na trávník. Proti Dundee odehrál na soustředění v Opalenici první poločas. „Jsem za to rád. Byl to zase zápas po nějaké delší době, to dá hráči vždy nejvíce,“ řekl.

V jakém stádiu rekonvalescence teď momentálně jste?

Začínal jsem letní přípravu individuálně a teď už jsem absolvoval několik tréninků s týmem. S trenéry jsme se dohodli, že poločas zvládnu. Ten zápas vám dá vždycky nejvíce. Bylo to ještě náročné, ale jsem za to rád a věřím, že postupně budeme zvyšovat dávky. Jinak sval je už v pořádku.

K vašemu zranění došlo během zápasu v Plzni v nadstavbové části...

Vlastně při pohybu, kdy jsem se snažil dosáhnout na balon, jsem si sval natrhl. V ten moment mi bylo na nic, navíc zavinil jsem gól. Měl jsem už předtím párkrát sval natržený a tušil jsem v podstatě okamžitě, že to bude nějaká delší pauza. Ten pocit už znám. Bohužel se to naplnilo. Teď ale ještě o to víc s našimi fyzioterapeuty pracujeme na nějaké prevenci, abychom se tomu maximálně snažili předejít. Musím jim poděkovat, jak se starají.

Poprvé jste nastoupil do utkání s Emmanuelem Uchennou, jak se vám s ním na hřišti spolupracovalo?

Hrál dobře v béčku. Ale já Učiho znám už z Hlučína přes mého bratrance, který s ním hrál v jednom týmu. Chodil jsem se na ně občas podívat a už tam jsem si ho všiml. Má to dobře nastaveno, ale musí pokračovat v tvrdé práci.

Jako jeden z hráčů Baníku jste už hrál evropské poháry, tak jak se těšíte na předkolo Evropské konferenční ligy?

Těšíme se všichni. Je to čtrnáct let, co v Ostravě poháry nebyly, takže určitě tam je z naší strany natěšenost a úplně stejně cítíme, že tím hodně žijí fanoušci. Chtěli bychom dojít, co nejdále to půjde.

Jaká je vaše osobní preference: Tallinn, nebo Jerevan?

Já osobně bych volil Tallinn. Jednou už jsem tam byl a je to příjemnější než Jerevan. Jednak ta časová náročnost při cestě do Arménie, a pak v Jerevanu je v létě obrovské vedro a vlhkost. A i naši fanoušci by to do Tallinnu měli mnohem blíže. Takže více bych si přál Estonsko a uvidíme, jak to dopadne.

Zápasy

6.
sobota
července
Widzew Lodž VS Baník
Přátelská utkání
13.
sobota
července
16:00
Baník VS Banská Bystrica
Přátelská utkání

Další články

0
Jiří
Letáček
0
Filip
Kubala
0
Michal
Frydrych
0
Samuel
Grygar
0
Jiří
Klíma
0
Karel
Pojezný
0
Matěj
Šín
0
Abdullahi
Tanko
0
Jakub
Markovič
0
Tomáš
Rigo
0
Jiří
Boula
0
Daniel
Holzer
0
Patrick
Kpozo
0
Eldar
Šehić
0
David
Buchta
0
Jan
Juroška
0
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton