st 27.3.2024
Aktuální zprávy

Libor Žůrek vzpomíná na svůj nejslavnější gól

Byl to jeden z nejkrásnějších okamžiků mistrovské sezony 2003/04 a gól, který vstoupil do historie. Kdo byl 27. března 2004, tedy přesně před dvaceti lety, na Bazalech, sotva kdy zapomene. Úchvatné sólo Libora Žůrka v utkání s Brnem zakončené gólem na 5:1 bylo nejslavnějším okamžikem kariéry rychlonohého forvarda. Libor Žůrek je hostem 23. dílu seriálu "20 let od titulu" a na svůj parádní kousek v něm samozřejmě vzpomíná...

"Když mě někdo potká, ten gól mi připomíná. Žádný jiný gól, jen tady tento," vzpomíná Libor Žůrek po dvaceti letech na okamžik ze 76. minuty duelu 23. kola s Brnem. "Ten gól už vlastně nic neřešil, bylo to na 5:1. Ale pro mě měl velkou cenu," usmívá se v seriálovém studiu se zlatou medailí u ruky a mistrovským pohárem za zády. 

Na hřiště nastoupil osm minut před tím, než se ke svému nezapomenutelnému sólu rozeběhl. V novém díle seriálu vzpomíná, jak se rozcvičoval za lajnou a netrpělivě čekal, kdy ho trenér František Komňacký pošle do hry. Až to nakonec nevydržel a sám za trenérem přiběhl. "A říkám mu, trenére, už mě tam fakt dejte. Já dám gól."

Františka Komňackého dychtivost Libora Žůrka překvapila, nicméně za dvě minuty jej na hřiště poslal. A co mu hráč slíbil, to za osm minut také splnil.

Všechno začalo rohovým kopem brněnského Milana Pacandy. René Bolf jej hlavou odvrátil a ve stejném okamžiku, jako by cítil, že teď to přichází, se z vlastní šestnáctky rozeběhl také Libor Žůrek. Miroslav Matušovič, k němuž se odražený míč dostal, jej ostravskému "Forrestu Gumpovi" jen posunul do běhu, a pak už celé vyprodané Bazaly s údivem sledovaly, jak si Libor Žůrek míč převzal a po levé straně s ním přesprintoval celé hřiště. "Hned jsem cítil, že dám gól," vypravuje hrdina okamžiku. A taky že ano. Svůj sprint zakončil střelou mezi nohy gólmana Belice, a pak už jen skryl hlavu do dlaní a užíval si ovací nadšeného plného stadionu. "Ukápla i slza," dodává Libor Žůrek ve 23. díle seriálu "20 let od titulu", který si můžete už nyní pustit zde.

28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek