po 5.10.2020
ZEN

Ženy nadále vítězí! Líšeň - Baník 2:5

Páté ligové kolo - páté vítězství! Ženy Baníku nadále brázdí druhou ligou bez sebemenší ztráty. Tentokrát uspěly na půdě Líšně, kde vyhrály 5:2! V tabulce mají 15 bodů stejně jako béčko Sparty, které je jen o skóre na čele. Mnohem důležitější z hlediska boje o postup je aktuální tříbodový náskok na třetí Hradec Králové. S pražskou Spartou se Baník utká v příštím kole v sobotu 10. října v areálu Vista!

Dvě přesné dalekonosné střely v podání Markéty Sehnálkové a Kateřiny Vojtkové určily ráz první půle, v níž se Baník na půdě Líšně herně neprosazoval tak, jak by aktuálnímu postavení obou týmů v tabulce odpovídalo. Tím spíš, že krátce před pauzou domácí clek po standardní situaci sníížil. Nicméně náskok si "baňky" do kabin odnesly, a s ním i klid, který ve druhém poločase proměnily v mnohem zajímavější výkon. V 64. minutě využila Kristýna Hegrová nedorozumění domácí brankářky se spoluhráčkou v obraně, získala míč a střelou do prázdné branky zvýšila náskok Baníku.

Hezkou akci pak předvedly Markéta Sehnálková s Kateřinou Vojtkovou. První jmenovaná poslala druhé přesnou přihrávku za obranu domácích a Kateřina Vojtková takové situace zvládá. Podél brankářky zvýšila na 4:1 pro Baník.

Domácí celek pak dokázal snížit, nicméně Markéta Sehnálková si na 85. minutu připravila svou specialitu - dlouhý lob ze středového kruhu. A znovu byla přesná, přelobovala domácí brankářku, která číhala na případný dlouhý pas za obranu a doplatila na to, že byla příliš daleko před svou brankou.

Ohlasy k utkání

MILAN PÁLENÍK:"V první půli jsme se až příliš přizpůsobili hernímu stylu domácích a chybělo tmu z naší strany více fotbalovosti. Po poločase se náš výkon zřetelně zlepšil, holky se k tomu zkrátka postavily mnohem lépe a dá se říct, že po poločase už jsme zřetelně dominovali."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
1Lenka Roháčková90200

Informace o utkání

4.
neděle
října
Líšeň VS Baník
II. liga

Statistiky

Poločas: 1:2
Branky: 38. Hrabaňová, 80. Špičková - 13. a 85. Sehnálková, 18. a 75. Vojtková, 64. Hegrová. Rozhodčí: Zaplatilová.
Diváci: 40

Sestavy

Baník

Roháčková - Stařinská, Weidingerová, Krzikalová, Blažková (73. Hrubá) - Sehnálková, Burová (46. Šimová) - Vojtková - Hegrová, Lebdušková (56. Štěpánová), Kütnerová (77. Kremserová).
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček