před 3 dny
MUZ

Baník v Opalenici podlehl Štětínu

Jednobrankovou porážkou skončil první zápas Baníku na soustředění v Opalenici. V souboji čtvrtých týmů české a polské ligy byl úspěšnější Pogoň Štětín, který díky lepší první půli vyhrál 2:1.

Ještě bez Matěje Chaluše, který dohání krátký tréninkový výpadek, měl Baník lepší vstup do utkání a v první pětiminutovce si vytvořil dvě gólové situace. Už v 56. vteřině prchal sám Abdullahi Tanko, ale dobíhající stoper jeho pokus stačil zblokovat, ostravský útočník pak zpětnou přihrávkou našel Ewertona, který akci dohrál a jeho tutovku pro změnu vychytal brankář.

Dobrý nástup Baníku ale utnul soupeř prvním povedeným výpadem po levé straně, centrem do vápna a pohotovým volejem Paryzka, jenž otevřel skóre.

Baník mohl ještě záhy vyrovnat. David Buchta presinkem vybojoval v 10. minutě míč před pokutovým územím a hledal nekrytého Ewertona, ale jeho myšlenku přečetl vracející se štětínský bek a skluzem zabránil ostravské radosti.

Pak už měl ale více ze hry a další možnosti soupeř. Bičachjan v 34. minutě ztrestal zaváhání v obraně Baníku druhým gólem. Mohlo být i hůře, ale v 39. minutě další šanci soupeře a pohromu před brankovou čarou zažehnal Uchenna.

O poločase proběhlo velké střídání a až na Karla Pojezného s Jiřím Letáčkem šlo do hry devět nových hráčů. A Baník ožil. Obzvláště když v 54. minutě po standardní situaci rozehrané Danielem Holzerem hlavičkoval Michal Frydrych a zblízka jeho pokus doťukl do sítě Matúš Rusnák.

Baníkovci pak měli další zajímavé situace. Holzer těsně minul nebezpečnou střelou z velkého vápna, v 62. minutě byl po faulu na Quadriho Adedirana Baník blízko vyrovnání, ale ránu Michala Frydrycha z pokutového kopu zastavilo břevno.

Na druhé straně měl v závěru ještě jeden těžký zákrok i Letáček, který v 84. minutě vytlačil ránu z šestnáctky.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Hapal: "První poločas nám vůbec nevyšel. Nechytili jsme tempo a dělali jsme spoustu chyb, byť jsme tam hned na začátku měli dvě situace a mohli jsme jít do vedení. Soupeř nás ale přehrál. Nelíbilo se mi to z naší strany herně, ani co se týče pohybu. Druhá půle už snesla měřítko, druhá skupina to zvládla velice slušně a mohlo to skončit i remízou. Ale aspoň máme nad čím přemýšlet."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

29.
sobota
června
Pogoň Štětín VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 5. Paryzek, 34. Bičachjan - 54. Rusnák (Frydrych).
Diváci: 50

Sestavy

Pogoň Štětín

Cojocaru (69. Kamiński) – Koutris (60. Borges), Malec, Zech (70. Gamboa), Wahlqvist (60. Lis) – Ulvestad (65. Wojciechowski), Lukasiak (46. Smoliński), Przyborek (65. Korczakowski), Bičachjan (46. Wedrychowski), Paryzek – Koulouris (65. Lisowski).

FC Baník Ostrava

I. pol.: Letáček - Juroška, Uchenna, Pojezný, Kpozo - Buchta, Klíma, Boula, Šín, Ewerton - Tanko. II. pol.: Letáček - Fukala, Frydrych, Pojezný, Šehič - Rusnák, Grygar, Nogha, Šudák, Holzer - Adediran.
0
Paixao da Silva
Ewerton
0
David
Lischka
0
Karel
Pojezný
0
Jiří
Boula
0
Matěj
Šín
0
Eldar
Šehić
0
Daniel
Holzer
0
Abdullahi
Tanko
0
Jiří
Letáček
0
Jiří
Klíma
0
Ladislav
Almási
0
Filip
Kubala
0
Jakub
Markovič
0
Tomáš
Rigo
0
Jan
Juroška
0
Samuel
Grygar
0
David
Buchta
0
Michal
Frydrych
0
Patrick
Kpozo