před 3 dny
A-tým

Baník získal Matěje Chaluše

Matěj Chaluš je novou posilou Baníku! Šestadvacetiletý stoper přestupuje ze švédského Malmö FF a na Bazalech uzavřel tříletou smlouvu.

V pátek ráno přijel, podstoupil zdravotní prohlídku a ještě dopoledne se podepsaly všechny formality. Pak rychle nafasoval výstroj a stihne tak s týmem ještě odcestovat na soustředění do Opalenice.

Ještě dřív ale musel Baník podstoupit sérii vyjednávání se švédským klubem Malmö FF, který držel hráčská práva na Matěje Chaluše. I když poslední sezonu hostoval v Liberci, stále byl až do konce příštího roku pod kontraktem ve Skandinávii. Baník se tak s protistranou musel dohodnout na odstupném a k finální dohodě se podařilo dospět i díky agentovi hráče Jiřímu Müllerovi.

„Nebyli jsme jediní, kdo měl o Matěje zájem. Byly tam i jiné kluby, ale nakonec jsme to dotáhli a Matěj se k nám připojil ještě před odjezdem do Polska. Je to jeden z postů, který jsme chtěli ještě zkvalitnit a Matěj splňuje naše kritéria,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

190 centimetrů vysoký stoper nebo defenzivní záložník prošel od sedmnáctky všemi reprezentačními výběry a před dvěma lety proti Faerským ostrovům debutoval i v národním týmu. V nejvyšší české soutěži nastupoval za Liberec, Mladou Boleslav a Příbram, hrál za nizozemský Groningen a Malmö, má také pět startů v Evropské lize.

Zápasy

29.
sobota
června
Pogoň Štětín VS Baník
Přátelská utkání
3.
středa
července
16:00
Lech Poznaň VS Baník
Přátelská utkání

Další články

0
Jiří
Boula
0
Eldar
Šehić
0
Matěj
Šín
0
Jiří
Klíma
0
David
Buchta
0
Jiří
Letáček
0
Patrick
Kpozo
0
Abdullahi
Tanko
0
Tomáš
Rigo
0
Samuel
Grygar
0
Ladislav
Almási
0
Daniel
Holzer
0
Michal
Frydrych
0
Filip
Kubala
0
Karel
Pojezný
0
David
Lischka
0
Jakub
Markovič
0
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton