pá 12.1.2024
A-tým

Filip Kaloč: hostování v Kaiserslauternu

Ujednáno. Filip Kaloč odehraje minimálně jarní část sezony v německém 1. FC Kaiserslautern.

Poté, co odchovanec Baníku absolvoval v Německu zdárně zdravotní prohlídku, mohla v platnost vstoupit i dohoda mezi oběma kluby. Podle ní bude třiadvacetiletý záložník na Betzenbergu působit formou půlročního hostování s opcí na přestup.

„Filip u nás na podzim ztratil vytížení, na jaké byl zvyklý z předešlých sezon. Tohle se ve fotbale stává, hrát může jen jedenáct hráčů. Stejně tak je pochopitelné, že hráč chce co nejvíce nastupovat. Projevil o něj zájem Kaiserslautern, což je nepochybně velmi zajímavá značka, i když se klub momentálně nachází ve druhé lize. Nakonec jsme se tedy domluvili, že Filipa uvolníme na hostování do konce sezony a pak se uvidí, co dále. Teď mu přejeme, ať se mu na novém angažmá daří,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Filip Kaloč prošel v Baníku od žáků až do áčka, za které si doposud připsal 106 prvoligových startů a čtyři góly. V Baníku mu stále ještě běží dlouhodobá smlouva, ale německý klub bude mít možnost za určitých podmínek uplatnit opci.

4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton