čt 29.2.2024
Aktuální zprávy

Do seriálového křesla usedl Radoslav Látal

Osmnáctým dílem pokračuje seriál "20 let od titulu", který mapuje krok po kroku cestu Baníku za mistrovským titulem z roku 2004. Osmnácté seriálové zastavení se vrací k první porážce Baníku v mistrovské sezoně, která přišla nečekaně v Blšanech. A do seriálového křesla poprvé usedl tehdejší kapitán a lídr týmu Radoslav Látal.

"Každý od nás v tom utkání očekával tři body, ale bohužel to tak nedopadlo," vybavuje si Radoslav Látal vzpomínky na utkání 19. kola v Blšanech, od jehož konání uběhlo právě ve čtvrtek dvacet let. 

Baníkovci den před zápasem sledovali v televizi zápas Sparty v Českých Budějovicích. Nečekaná ztráta Letenských a vidina navýšení náskoku nad nejnebezpečnějším protivníkem touhu po vítězství ještě znásobila. Jenže na hřišti tehdy posledních Blšan to pak vypadalo úplně jinak.

"Malé hřiště, jedna tribuna a velká zima. Každý se na nás připravoval a zkoušel všechno," vzpomíná kapitán mistrů z roku 2004 a člen Klubu legend Baníku Ostrava na okolnosti, které zápas v Blšanech provázely. Například na zmrzlou polovinu blšanského hřiště. "Bylo to polité. Nechci říct, že úmyslně, ale půlka hřiště byla zmrzlá," líčí Radoslav Látal po dvaceti letech.

Nynější jablonecký trenér, který kvůli natáčení seriálu ochotně přijel na Bazaly a poprvé si prohlédl jejich současnou podobu, vzpomíná i na to, co se po utkání dělo v kabině, která musela vstřebat první a navíc velmi nečekanou porážku v sezoně. Atmosféra v šatně Baníku byla tehdy více než hutná a ne všechny komponenty kabiny pozápasové zemětřesení přežily...  Ale o tom už Radoslav Látal v nejnovějším díle vzpomínkového seriálu, který za podpory generálního partnera, společnosti FORTUNA, připravil a natáčí Baník Ostrava. Nový díl s Radoslavem Látalem si můžete pustit zde.

30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka