čt 25.4.2024
Aktuální zprávy

M. Rusnák: S Libercem to může být zlomový zápas

Bude to poslední zápas základní části FORTUNA:LIGY, ale zdaleka nic nekončí. Baník si v nedělním duelu s Libercem (má výkop v 15 hodin) může před následným startem nadstavbové části velmi výrazně vylepšit svou pozici. "Může to být zlomový zápas," řekl o nedělním utkání Matúš Rusnák, krajní obránce Baníku.

"Bylo skvělé, kolik lidí přišlo na poslední zápas s Karvinou. A perfektní atmosféru nám naši fanoušci vytvořili i při utkání na Spartě," připomněl čtyřiadvacetiletý rychlík. "Na Letné se to rozjelo už při rozcvičce. Fanoušci se vzájemně překřikovali, ti naši byli úžasní. I když jsem se snažil soustředit se hlavně na zápas, který se blížil, musel jsem se u toho usmívat, bylo to skvělé," líčil Matúš Rusnák ve vysílání Hitradia Orion, v jehož studiu bývají zástupci Baníku vždy v úterý v týdnu před domácím utkáním pravidelnými hosty.

"Chtěl bych, aby přišlo zase tolik lidí jako na Karvinou. A nebo ještě víc, proč ne?," vyzýval slovenský fotbalista v ostravských službách, který ví, jak důležitý zápas Baník v neděli čeká. "Liberec je v tom boji o pozice, o které teď hrajeme, jedním z našich konkurentů. V tom smyslu to může být zlomový zápas. Určitě to bude utkání, o kterém se říká, že se v něm hraje o šest bodů," poznamenal Matúš Rusnák.

Kdyby se mu proti Liberci v neděli podařilo skórovat, fanoušci Baníku by si nejspíše znovu užili jeho akrobatického prvku. Gól proti Teplicím oslavil saltem. Ve studiu Hitradia Orion prozradil, jak jej napadlo právě tímto způsobem góly slavit.

"To bylo ještě v době coronaviru, kdy jsme byli všichni zavření doma. Ve vedlejším domě bydlí můj bratranec a já si všiml, že je na zahradě a zkouší tam salta," líčil Matúš Rusnák. "To se mi zalíbilo, tak jsem si řekl, že to zkusím taky. Povedlo se, tak jsem si řekl, že z toho udělám tradici a když dám gól, udělám salto," usmíval se při vyprávění baníkovský bek, na něhož se do hlediště chodí dívat i jeho rodiče. 

"Táta si moc pochvaloval food zónu, kterou klub při domácích zápasech chystá. Vím, že ji dělá, věděl bych to, i kdybych o tom nic nečetl, protože by mi to prozradil můj nos. Před zápasem je vůně z food zóny na hřišti cítit. Táta si ale pochutnal, dokonce i mamka, která na takové šmakulády moc není, si taky dala. A můžu hned tlumočit její recenzi. Za food zónu jsme dostali pět bodů z pěti možných," dodal Matúš Rusnák.

Food zóna plná jídla a pití bude samozřejmě na městském stadionu součástí také nedělního utkání s Libercem a její brány se otevřou už ve 13 hodin.

15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula