po 15.1.2024
A-tým

Do Baníku přichází Quadri Adediran

Quadri Adediran se stává druhou zimní posilou Baníku. Třiadvacetiletý nigerijský útočník přichází z Českých Budějovic na hostování do konce kalendářního roku s následnou opcí na přestup.

Rodák z Lagosu je na Bazalech v tréninkovém procesu s mužstvem už od počátku minulého týdne, zatím to však bylo pouze na bázi svolení mateřského klubu. Jednání mezi kluby nyní vyústila v roční hostování s možností uplatnění následné opce ze strany Baníku.

„Po dohodě mezi všemi stranami jsme se rozhodli jít cestou ročního hostování, což je dostatečně dlouhé období na to, abychom si pak vzájemnou spolupráci mohli objektivně vyhodnotit, posoudit a rozhodnout, zda využijeme i opci. Jak už jsem dříve řekl, Quadri v sobě má zajímavý potenciál, který už ve FORTUNA:LIZE několikrát ukázal, a uvidíme, jak ho dokáže uplatnit v našem, více konkurenčním prostředí. Pevně věřím, že tomu tak bude a že se mu bude v Baníku dařit,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Quadri Adediran, který se do Českých Budějovic dostal přes druholigovou Duklu Praha a v kalendářním roce 2023 dal za Dynamo v nejvyšší soutěži pět gólů a na dva přihrál, patřil na podzim ke čtyřem neproduktivnějším hráčům Jihočechů v aktuální sezoně. 

„Jsem rád, že se to uzavřelo, mám jasno a už se můžu naplno koncentrovat na své výkony v Baníku. Na každý zápas proti Baníku si vzpomínám, protože jeho fanoušci vždy udělali fakt skvělou atmosféru na stadionu. Vážím si té šance, že tady můžu být a věřím, že to vrátím na hřišti,“ řekl Quadri Adediran.

20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka