čt 9.5.2024
Aktuální zprávy

Zabojujme o Evropu společně, burcuje Filip Kubala

Bude to možná klíčový zápas sezony, říká o nadcházejícím utkání Baníku s Mladou Boleslaví (sobota, 15:00) Filip Kubala, útočník čtvrtého týmu Fortuna:ligy. Čtyřiadvacetiletý hráč věří, že si své góly nechal právě na tuto rozhodující fázi sezony.

Liga míří pozvolna do finále a Baník bojuje o vytouženou metu - návrat do pohárové Evropy. "Je to obrovská motivace pro kabinu, pro celý klub a vlastně pro celý region," řekl Filip Kubala v úterním dopoledním vysílání Hitradia Orion, kde je Baník každé úterní dopoledne v týdnu před domácím zápasem pravidelným hostem.

"Tohle bude možná klíčový zápas sezony," burcuje pracovitý hráč, který už mnohokrát prokázal, že se dokáže dostat do řady gólových šancí. Jen při jejich proměňování jej zatím provází smůla. "Doufám, že ten okamžik, kdy to prolomím, přijde právě teď. Celou sezonu tomu věřím, kdy jindy by to mělo přijít než teď, kdy to nejvíc potřebujeme? Jestli si to opravdu schovávám na tenhle důležitý zápas, budu rád," podotýká Filip Kubala.

Ví samozřejmě velmi dobře, že Baník Mladou Boleslav v této sezoně už dvakrát porazil. Na jaře v Mladé Boleslavi Slezané zaujali kromě vítězství také vynikajícím výkon. "Ano, vstřelili jsme v tom utkání krásné góly a byl to od nás dominantní výkon. Doufám, že na to navážeme a vyhrajeme znovu. I když si myslím, že to tentokrát bude jiný zápas. Hraje se o Evropu. Ale myslím si, že pokud k tomu přistoupíme tak, jak naposledy v Mladé Boleslavi, tak vyhrajeme," poznamenal Filip Kubala, který věří, že ochozy městského stadionu budou znovu plné.

"Přijďte všichni, zabojujeme o Evropu společně. Přijďte už klidně na tu 13. hodinu, kdy se otevírá Food zóna. My budeme v 15 hodin nastoupeni a půjdeme do toho," uzavírá útočník Baníku.

7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma