čt 18.4.2024
Aktuální zprávy

Baňky startují nadstavbovou část

Zápasem na půdě Lokomotivy Brno vstoupí v sobotu 20. dubna v 11 hodin v brněnském areálu Sokolova do nadstavbové části 1.ligy žen fotbalistky Baníku. Cíl? Zvítězit, dostat pod sebe v tabulce kromě Pardubic i Brno a ještě více se vzdálit jediné sestupové pozici.

Situace je pro Baník výrazně pozitivnější, než byla před rokem, kdy Baník v roli prvoligového nováčka vstupoval do nadstavby z poslední, tedy jediné sestupové pozice. Ta nyní přináleží Pardubicím, Baník je ve čtyřčlenné skupině o záchranu aktuálně třetí s šestibodovým náskokem na čtvrté Pardubice a dvoubodovým mankem na druhé Brno. Vedoucí Plzeň má o deset bodů více než Brno a sestupu už se obávat nemusí.

"Chceme mít co nejdříve jistotu záchrany. A k tomu potřebujeme v Brně vyhrát," říká před sobotním duelem trenér Baněk Witold Zajac. Velmi dobře si samozřejmě pamatuje, že uspět na brněnském hřišti se ženám Baníku povedlo také v základní části, kdy Baňky v Brně porazily Lokomotivu 2:0. 

"Tímto nedávným vítězstvím jsme ukázali, že jsme lepším týmem. Jedeme to do Brna dokázat. Jsme připraveni, motivovaní, hladoví po vítězství a těšíme se," dodal trenér žen Baníku Ostrava.

29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar