po 9.4.2018
JUN

Juniorka vítězně vstoupila do finálové fáze

Výtečně Baník vstoupil do bojů o titul v juniorské lize. Svěřenci Daniela Tchuře v úvodním z devíti kol finálové skupiny zvítězili v pondělí v bitvě dvou vydatně posílených rezerv na trávníku MFK Karviná 2:0 a sérii jarní neporazitelnosti díky trefám Dominika Mládka a Tomáše Mičoly protáhli na šest zápasů.

Dopolední souboj dvou územních rivalů vyšperkovala účast mnoha členů prvoligových kádrů – Ramireze, Moravce, Štěrby, Letiče či Štěpanovského na straně domácích a Azackého, Mičoly, Stáni, Helešice a brankáře Budinského v sestavě hostů.

Branky začaly padat až po přestávce. Hned po změně stran po ostravském brejku vyplaval odražený balon přímo na malé vápno před Mládka, který už snadno zavěsil. Baník byl i dále nebezpečnější, ale gólmana Ciupu už dokázal překonat jen Mičola, který v 75. minutě po brejku z pravého křídla tečoval centr na malém vápně. Výhru mohl v úplném závěru navýšit ještě Žák, ale Ciupa jeho záměr přečetl a balon vyrazil.

Ohlasy k utkání

DANIEL TCHUŘ: "Měli jsme slabší rozjezd. Po dlouhé době na přírodní trávě jsme měli mnoho ztrát a zbrklých řešení, ale postupně jsme se zklidnili. Vytvářeli jsme si dostatek šancí ke vstřelení branky, ale jejich řešení pořád není podle mých představ. Zápas se dal rozhodnout gólově mnohem dřív. Spokojenost, že to kluci dotáhli do vítězného konce."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Viktor Budinský90000

Informace o utkání

9.
pondělí
dubna
Karviná VS Baník
Juniorská liga

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 47. Mládek, 75. Mičola. Rozhodčí: Dubravský – Boček, Caletka. ŽK: Azackij, Dendis, Žák.
Diváci: 40

Sestavy

Karviná

Ciupa - Putyera, Štěrba, Moskál, Sas - Štepanovský, Coma (75. Navrátil), Řapek, Letič (45. Bernatík) - Moravec, Ramirez.

Baník

Budinský – Stáňa, Kubík, Azackij, Helešic – Bolf (30. Dolba), Dendis, Žák (90. Hejl), Mičola - Kania, Mládek (81. Rizvanov).
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín