st 21.6.2023
A-tým

Uzavřeno. Ewerton je hráčem Baníku!

Paixao da Silva Ewerton je hráčem Baníku! Vedení klubu dnes příchod šestadvacetiletého ofenzivního Brazilce uzavřelo se Slavií Praha.

Ewerton, který se svolením pražského klubu nastoupil v Ostravě už do letní přípravy, na Bazaly přichází z Edenu na roční hostování s opcí na přestup.

„Věříme, že je to hráč, kterým nám svými ofenzivními schopnosti může velmi pomoct. Zná soutěž i prostředí, fotbalově je dokonale prověřený několikaletým působením v naší lize. Tím, že je v Evropě už sedm let, ho ani nepovažuji za klasického cizince, neměl by mít žádný problém s aklimatizací,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Baníku se nakonec povedlo na hráče vyjednat i předkupní právo a po ročním hostování tak bude moct Ewertona v případě zájmu angažovat i na stálý přestup. Nicméně v kontraktu je současně klauzule, že Slavia si do konce roku může hráče za určitou finanční kompenzaci stáhnout zpět.

„Stran opce bylo jednání nejkomplikovanější a nejtvrdší. Ale jsme toho názoru, že v současné situaci by pro nás nebylo příliš koncepční přivádět takového hráče na hostování bez opce. Chtěli jsme mít jistotu, že pokud se mu u nás bude dařit a dostane se do své formy, budeme mít možnost ho za předem daných podmínek získat na přestup,“ řekl Luděk Mikloško.

Ewerton má k dnešnímu dni na kontě 80 ligových startů a 16 gólů a 8 asistencí. Nejvíce zazářil v předminulé sezoně v Mladé Boleslavi, kde nastřílel 11 branek a přestoupil do Slavie.

30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma