pá 19.5.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník – Teplice (neděle, 15:00)

Dalším soupeřem Baníku v nadstavbové části budou v neděli od 15 hodin Teplice. Pokud si koupíte lístek, závěrečné utkání ve skupině o udržení proti Pardubicím máte příští víkend zdarma.


SOUPEŘ

Dlouho se dusily u dna tabulky, ale konec základní části a úvod nadstavby Teplicím vyšel. Výhry nad Zlínem a Pardubicemi a celkem pět utkání bez porážky vynesly Severočechy sedm bodů nad Brno a pásmo baráže, o čemž se jim ještě před měsícem zřejmě ani nezdálo. Příchod trenéra Zdeňka Frťaly, který vystřídal odvolaného Jiřího Jarošíka, ale zafungoval v pravou chvíli a Tepličtí mají blizoučko k jisté záchraně. Do Ostravy přijíždějí navíc s vědomím, že tu první zápas v sezoně vyhrály. Do nedělního utkání nastoupí hosté bez svého nejlepšího střelce Gninga, který stojí za osm žlutých karet.


BANÍK

Baník z posledních tří zápasů vytěžil sedm bodů a značně si tak vylepšil svou pozici ve skupině. Pro úplný klid chtějí svěřenci Pavla Hapala v neděli porazit Teplice, na jejichž půdě začátkem února vyhráli rekordně 5:0. Mužstvo na konci sezony bohužel sužuje početná marodka, a tak se nedá počítat se zraněnými Janem Laštůvkou, Matějem Šínem, Davidem Lischkou, Jiřím Boulou, Jiřím Klímou, rekonvalescenty Ladislavem Takácsem a Danielem Tetourem a pro osm žlutých karet ani s Eldarem Šehičem. Po nemoci se vrací Jan Juroška, naplno trénuje i Michal Frydrych. Dá se čekat, že jisté změny v základní jedenáctce nastanou. Je zajímavé, že v posledních čtyřech vzájemných soubojích s Teplicemi se vždy radoval hostující celek.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „My chceme celou nadstavbu odehrát naplno a vyhrát každé utkání. Nejsme navíc pořád zachráněni, tím pádem není ani prostor pro nějaké experimentování se sestavou, nebylo by to ani fér vůči ostatním klubům, které v naší skupině bojují, pokud bychom měli postavit třeba tři, čtyři dorostence. Nějaké změny máme v plánu, především z důvodu vytížení některých hráčů, navíc máme velkou marodku a teď ještě přibyl vykartovaný Šehič. Teplice se po změně trenéra úplně změnily, hrají dobře do defenzívy, nedostávají moc gólů. Bodovaly například v Plzni a je vidět, že mužstvo má svou, možná trochu defenzivnější tvář.“


DIVÁCI

Vstupenky se prodávají na obvyklých předprodejních místech - v síti ticketlive.cz a ve Fanshopu FCB v OC Forum Nová Karolina. V den utkání pak budou na pokladnách Městského stadionu, které se otevřou dvě hodiny před výkopem ve 13:00. Hodinu před začátkem utkání bude zpřístupněn stadion. Platí akce, že pokud si koupíte lístek na utkání s Teplicemi, závěrečný duel nadstavby proti Pardubicím máte zdarma. V zápasovém bulletinu najdete velký rozhovor se Srdjanem Plavšičem, kratší rozhovor s Eneem Bitrim a další pravidelné rubriky včetně vědomostního kvízu o ceny. Hned po nedělním utkání si v pokladnách stadionu lze koupit vstupenky na středeční výjezd do Zlína. K dispozici je prozatím 350 lístků v ceně 10 korun za kus, nákupní limit na hlavu je pět kusů.


FORTUNA:LIGA FINÁLE – skupina o záchranu

3. kolo

Baník (11. místo, 39 bodů) – Teplice (12. místo, 38 bodů)

Neděle 15:00, Městský stadion

Rozhodčí: Petřík – Mokrusch, Pečenka, VAR: Berka


Nejlepší střelci: Tijani (9) – Gning (8)

Absence: Šehič (8 ŽK), Šín, Boula, Klíma, Laštůvka, Lischka (zranění), Tetour, Takács (rekonvalescence) – Gning (8 ŽK), Hora, Mareček (všichni 4 ŽK), Knapík (zranění)

Komu hrozí stop: Almási, Frydrych, Laštůvka, Sanneh, Pojezný, Plavšič (3 ŽK) – Chaloupek, Dramé, Grygar, Hyčka (3 ŽK)


BANÍK VS TEPLICE V SAMOSTATNÉ ÉŘE

Bilance vzájemných zápasů: 52 | 16-19-17 | 60:61

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Čížek 5 – Vachoušek 7

Nejvyšší výhra: 5:0 (4. února 2023)

Nejvyšší prohra: 0:4 (20. března 2011, 9. března 2002, 5. listopadu 2000)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (11. ÚNORA 2023)

Teplice – Baník 0:5 (0:0)

Branky: 51. Klíma, 64. Cadu, 79. Kaloč, 83. Boula, 90.+3 Lischka. Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček – Orel (video). ŽK: Juroška. Diváci: 2 563.

Teplice: Grigar – Hyčka, Knapík (77. Chaloupek), Mičevič, Hybš (70. Radosta) – Urbanec, Kučera, Mareček (84. Čičovský), Kodad (84. Procházka) – Vachoušek (70. Sy), Trubač. Trenér: Jarošík.

Baník: Laštůvka – Juroška, Pojezný, Lischka, Šehič – Kaloč – Cadu (87. P. Jaroň), Miškovič (69. Boula), Buchta (39. Kuzmanovič), Plavšič (87. Šín) – Klíma (69. Tijani). Trenér: Hapal.

24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič