pá 5.1.2024
A-tým

Pavel Hapal: Ewerton? Stále otevřená věc

Čekání na start zimní přípravy definitivně skončilo, trenér Pavel Hapal v pátek dopoledne poprvé písknul do píšťalky a na Bazalech se rozběhl úvodní letošní trénink A-týmu Baníku. Trenér ostravského celku po něm odpověděl na několik otázek.

Na úvodním tréninku absentovalo několik hráčů, ze známých důvodů se jej nezúčastnil ani Ewerton. Věříte, že se to změní?

Věřím, že je to pořád ještě otevřená věc. Podmínky byly nějak předem stanoveny, Slavia si momentálně hráče stahuje zpět, ale věřím, že pokud neodejde někam jinam, je tu dost velká pravděpodobnost, že by jaro odehrál u nás.

Kdo naopak přibyl, to je Matúš Rusnák. Co si od jeho příchodu, k jehož završení chybí dotáhnout formality, slibujete? 

Na příchodu Matúše Rusnáka už nějakou dobu pracujeme, komunikovali jsme spolu, sám jsem s ním mluvil několikrát. Jsem za takového hráče rád, zvýší nám konkurenci na pravé straně. Touto cestou bychom se měli do budoucna ubírat. Dnes ve fotbale rozhoduje rychlost a on je právě typem hráče, který je velice rychlý.

Věříte, že přibudou další posily?

Už jsme avizovali, že hledáme především hráče na kraj. Proto je tady Matúš Rusnák. Zapojili jsme i čtyři hráče z B-týmu, viděl jsem výsledky jejich testů a můžu říct, že jsou velice dobře připraveni. Tak si přejme, aby jim to v áčku sedlo a aby tady mohli zůstat.

Několik hráčů naopak na dopoledním pátečním tréninku chybělo...

Chyběl Tanko, který se zapojí zítra. Byl tam trochu problém s odletem z Afriky, takže jsme se domluvili, že nastoupí s určitým malým zpožděním. Chybí Daniel Tetour, ten je po operaci kolene a třísla, teď bude v péči fyzioterapeutů. První trénink vynechal i Michal Frydrych, byl na kontrole s kolenem. Věřím, že koleno vydrží, testy absolvoval. Jsem rád, že se nám zranění na podzim vyhýbala. Hráči jsou dobře připraveni.

17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe