pá 9.2.2024
A-tým

Ewerton zůstává v Baníku!

Ewerton pokračuje v Baníku! Sedmadvacetiletý Brazilec odehraje i jarní část sezony definitivně v ostravských barvách. Kluby se dohodly na hostování s opcí.

Pouhý den před startem ligového jara se uzavírá zimní sága s názvem Ewerton. A končí tak, že kreativní Brazilec zůstane na Bazalech!

Rodák z Jižní Ameriky, spolu s Abdullahi Tankem nejproduktivnější hráč podzimního Baníku, nejprve na konci kalendářního roku 2023 balil věci a na vyžádání se vrátil do Slavie, ale během ledna, ani úvodu února se jeho případný transfer do zahraničí nerealizoval.

Tím se i zvyšovala šance, že by rovněž jaro mohl odehrát v Ostravě. „Celou dobu jsme avizovali, že o něj máme zájem. Rozhodující jednání proběhlo ve čtvrtek v Praze a jeho výsledkem je, že Ewe zůstává na hostování v Baníku i pro jarní polovinu sezony. Pro nás bylo velmi důležité, že i Ewe v Baníku měl zájem pokračovat a věříme, že znovu bude tím rozdílovým hráčem jako na podzim,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Vzhledem k rychlému vývoji se Ewerton k týmu připojí už rovnou v pátek v Českých Budějovicích, kam mužstvo po dopoledním tréninku odjíždí. „Já jsem s ním byl celou dobu v pravidelném kontaktu. Víme, jaký to je profík, navíc trénoval se Slavií. Takže nemám pochybnosti, že je na sezonu výborně připraven a těšíme se na pokračování spolupráce,“ řekl trenér Pavel Hapal.

13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton