so 24.2.2024
Aktuální zprávy

Baňky vybojovaly cennou remízu

Velmi dobrou generálku absolvovaly v sobotu ženy Baníku Ostrava. S týmem UJ Krakov, účastníkem kvalitní polské ženské Ekstraklasy, remizovaly 2:2, přičemž o vítězství přišly v poslední minutě.

Do vedení šly krátce po pauze Polky, když po akci zleva uklidila míč Wojciková v šestnáctce u vzdálenější tyče do odkryté branky. Baňky ale dokázaly vývoj utkání otočit. Nejdříve Kateřina Vojtková z přímého kopu vyrovnala na 1:1 a v 89. minutě se senzančním způsobem prosadila teprve čtrnáctiletá Nela Řehová, která v souboji na hranici šestnáctky nejdříve získala míč pro sebe, a pak jej nekompromisně uklidila do branky.

Vítězství proti kvalitnímu protivníkovi ale nakonec nebylo Baňkám přáno, v 90. minutě se míč po dalekonosné střele odrazil od břevna baníkovské branky před Polku Kaczmarkovou, a ta zblízka dorazila do sítě. "Tento zápas si mohli fanoušci užít, hrálo se ve vysoké intenzitě, byly k vidění šance i góly," řekl po utkání Witold Zajac, trenér žen Baníku Ostrava. "V naší hře byla spousta pozitiv. Lépe se rozhodujeme, vytváříme si šance, dáváme góly a začínáme hrát čím dál vyspělejší fotbal. Za týden hrajeme pohár proti Liberci a určitě tam pojedeme sebevědomě a s velkou vírou v sílu a kvalitu našeho týmu," dodal Witold Zajac.


Baník Ostrava - UJ Krakov 2:2 (0:0)

Branky: 54. Vojtková, 89. Řehová - 47. Wojciková, 90. Kaczmarková.

Baník Ostrava: Zelenková - Pavlíčková, Gaurová, Krupníková - Janíková, Kochanová (25. Najvarová, 57. Štěpánová) - Molková (57. Babičová), Fojtíková, Waltrová - Vojtková (85. Řehová), Korvasová.

12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška