pá 8.9.2023
Aktuální zprávy

Baníkovci zasáhli do reprezentačních bojů

Hned šestice baníkovců zasáhla v uplynulých dnech do utkání mládežnických reprezentačních výběrů, do nichž byli hráči Baníku nominováni. Největší obsazení měl FCB v utkání reprezentační dvacítky v Rumunsku, do něhož postupně nastoupili hned tři odchovanci Baníku.

Díky televiznímu přenosu byl "nejviditelnějším" zástupcem Baníku v reprezentačním dresu v uplynulých dnech Tomáš Rigo, který v Uherském Hradišti nastoupil v základní sestavě týmu Slovenska v přípravném utkání proti Česku. Na hřišti strávil pětašedesát minut, Slováci českému soupeři podlehli 0:2.

Nejvýrazněji se baníkovské mládí prosadilo v reprezentačním výběru dvacítek. V základní sestavě utkání v Rumunsku se objevil gólman Martin Hrubý a s ním i Matěj Šín. Toho o přestávce vystřídal Samuel Grygar. Češi v utkání, v němž si vytvořili řadu šancí, nakonec v Rumunsku trochu smolně prohráli 0:2.

Také v reprezentačním výběru U19, který momentálně před říjnovým startem kvalifikace na ME soustřeďuje síly v Belgii, má Baník své zastoupení. Útočník Michal Málek by se své šance mohl dočkat v sobotu, kdy českou devatenáctku čeká první přípravný duel sezony, a to proti Skotsku. V úterý nastoupí tým ČR U19 proti domácí Belgii.

Reprezentační osmnáctka v těchto dnech svádí boje na Ježek Cupu, v úvodním utkání porazili svěřenci trenéra Aleše Křečka Turecko 3:0 a byl u toho také Marek Havran, který do utkání naskočil v 82. minutě. Dnes (v pátek) nastoupí mladí Češi proti Slovensku, a tak by se své šance mohli dočkat také další baníkovci v týmu Ondřej Drobek a Bohuslav Musil.

Výběr ČR U17 tráví nyní čas na soustředění na západě Čech, v jehož rámci si tým trenéra Jiřího Žiláka zahrál proti Greuther Fürth U19, vyhrál 6:0 a v 77. minutě do hry naskočil také obránce David Řeháček. Gólman Tobias Keller, obránce Jiří Míček a útočník Šimon Drozd by se svého startu mohli dočkat v dnešním (pátečním) utkání proti Norimberku.

24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe