út 9.1.2024
A-tým

Abdullahi Tanko si poprvé zatrénoval

Abdullahi Tanko už je zpět v Ostravě a plně se zapojil do tréninkového procesu Baníku. Pětadvacetiletý rychlík se po dohodě s realizačním týmem vrátil z Afriky s drobným zpožděním.

Autor sedmi podzimních gólů dnes se zbytkem mužstva v pravé poledne vyběhl na umělou trávu na Bazalech. Teploměr ukazoval minus třináct stupňů a to ještě realizační tým právě s ohledem na panující třeskuté mrazy posunul úvod dopolední jednotky o dvě hodiny.

"Abdullahi má za sebou první trénink. Vypadal na něm velmi dobře, v rámci individuální přípravy odmakal všechno, co měl," uvedl trenér Pavel Hapal.

Nigerijec v Ostravě zažívá teprve svou druhou zimní přípravu v typicky českých klimatických podmínkách. "Zvládl i ten velký teplotní rozdíl, z Afriky přicestoval do minus čtrnácti stupňů, což je extrémní teplota pro všechny. Pro něj, který se vrátil z míst, kde je mnohem tepleji, tím spíše," dodal trenér, jenž už s hráčem absolvoval i první individuální rozhovor. "Vrátili jsme se v něm ještě k závěru podzimní části sezony, konkrétně k utkání se Slavií, a teď už se můžeme plně soustředit na to, co je před námi," uzavřel Pavel Hapal. 

10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych