pá 13.11.2020
MUZ

Příprava bez vstřeleného gólu: Baník - Líšeň 0:2

Porážkou 0:2 skončilo přípravné utkání Baníku s druholigovou Líšní. V sestavě Baníku, jemuž stále chyběli trenéři Luboš Kozel a Ivan Kopecký, dostali šanci povětšinou hráči širšího kádru, nebo ti kteří se vrátili po zdravotních indispozicích. Start v přípravném utkání si připsalo také několik mladých hráčů z B-týmu a dorostu.

I v improvizované sestavě si Baník od prvních minut vytvořil územní převahu. Přes hutný, leč aktivní obranný blok soupeře se jako první pokusil individuálně prosadit Nemanja Kuzmanovič. Proháčkoval se v šestnáctce mezi líšeňskými hráči, jeho finální přihrávku před branku mu však obrana hostujícího týmu dokázala zablokovat na roh.

O něco podobného se ve 12. minutě pokoušel na pravé straně David Buchta. Také on chtěl po průniku pokutovým územím vrátit balon před branku na malé vápno, úmysl mu překazil gólman Veselý, který jeho přízemní centr vyrazil.

Velká šance Baníku přišla v 15. minutě. Patrizio Stronati poslal kolmici Nemanjovu Kuzmanovičovi, ten prodloužil Davidu Buchtovi, jenž šel náhle, sice tísněn, sám proti brankáři. A zamířil mimo.

V 19. minutě využili hosté volného prostoru na své pravé straně, přišla přihrávka před branku a Minařík zblízka otevřel skóre.

Baník byl blízko vyrovnání ve 40. minutě, Filip Kaloč se v šestnáctce dostal ke střele, která by nejspíše skončila v brance, kdyby však Filip Kaloč smolně netrefil Tomáše Zajíce.

V 55. minutě vybojovali hosté na své polovině míč, vydali se do rychlého protiútoku  precizní dlouhý pas do šestnáctky využil nekompromisní střelou Lutonský.

O tři minuty později pronikl Muhamed Tijani po levé straně, předložil míč na malé vápno Tomáši Zajícovi, ten však balon smolně minul.

Muhamed Tijani to v dalších minutách zkoušel ještě dvakrát sám, v obou případech minul branku.

Mezitím to z přímého kopu zkusil Milan Jirásek. Gólman Malecký, jenž vystřídal Veselého, jeho zatočenou ránu dostihl, efektně vyrazil a pomohl tak svému týmu náskok uhájit.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

ONDŘEJ SMETANA: "Chtěli jsme dát šanci hráčům, kteří nemají takové zápasové vytížení, nebo se vrátili po nemoci či zranění. A k tomu jsme chtěli dát i možnost hráčům z B-týmu, kteří dobře pracují. V tom utkání splnilo, co jsme od něj očekávali. I když vítězství jsme i samozřejmě přáli. Ale přece jen se na některých hráčích, kteří delší čas chyběli, určitá nerozehranost projevila."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

13.
pátek
listopadu
Baník VS Líšeň
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky:19. Machálek, 55. Lutonský.

Sestavy

Baník

Murin – Fillo (61. Zálešák), Kaloč, Stronati, Lalkovič (46. Tijani) – Drozd (74. Harušťák), Chvěja (70. Kulig) – Buchta, Tetour (46. Jirásek), Kuzmanovič (78. Šmiga) – Zajíc (61. Fulnek).

Líšeň

Veselý - Jeřábek, Otrisal, Ševčík, Rolinek - Demeter, Fall - Chládek, Minařík, Lutonský - Machálek.
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín