ne 13.9.2020
ZEN

Ženy zdolaly konkurenta: Baník - Hradec Králové 2:1!

Skvěle! Ženy Baníku Ostrava si poradily s největším konkurentem v boji o postup do první ligy! Nad Hradcem Králové zvítězily 2:1! O vítězství rozhodla gólem v poslední minutě Veronika Kütnerová.

Pro Baník to byla velká šance odskočit pravděpodobně největšímu rivalovi v souboji o postup do první ligy hned ve druhém kole na tři body. Baňky za tímto dílčím cílem vyrazily s úvodním hvizdem a před zraky fanoušků i bývalého útočníka Petra Samce, jenž se také přišel na utkání podívat, se pustily do dobývání pevné hradecké obrany. Častěji než postupným útokem se do velkých šancí dostávaly po rychlých kontrech. Veronika Kütnerová běžela v prvním poločase sama na gólmanku Kadečkovou. Ta na hráčku Baníku vyzrála a byl z toho jen roh. O chvíli později běžela Veronika Kütnerová na královéhradeckou branku znovu, tentokrát to zkoušela obstřelem a trefila tyč. Od té se míč odrazil do pole a "Baňky" měly několik možností balon dorazit do branky, leč obrana hostí situaci se štěstím ustála.

Když to nešlo zblízka, udeřil Baník z dálky. A to pořádné. Chvíli před koncem poločasu dostal Baník možnost zahrávat přímý kop téměř ze středového kruhu. K míči se postavila Markéta Sehnálková, zhodnotila situaci, viděla, že brankářka Kadečková očekává pas k šestnáctce a stojí daleko od branky, a tak to stoperka Baníku zkusila z půlky hřiště přímo na branku. A vyšlo to parádně! Míč přeplachtil hradeckou gólmanku a zapadl za ní do sítě. Excelentní trefa!

Do druhého poločasu vstoupily domácí hráčky stejně aktivně s cílem náskok zvýšit. Soupeř zahrozil střelou Dostálové, pro kterou si Lenka Roháčková v brance Baníku v klidu doskočila. Velkou možnost propásla na druhé straně Kristýna Hegrová, která ve velké šanci minula.

A přišlo vyrovnání. Baník ztratil míč na vlastní polovině, rezultoval z toho protiútok do odkryté obrany, který zakončila Kovaříková nekompromisní ránou - 1:1.

Baník se nechtěl s remízou smířit. Ve velkém horku se dál snažil být aktivní, také soupeř však dokázal být nebezpečný. Dvakrát skončil hradecký přímý kop na břevně baníkovské branky, v jednom případě z toho byla velká šance na dorážku, ale hostující hráčka odražený míč špatně trefila a zblízka před prázdnou brankou přestřelila!

Běžela poslední minuta, když si neúnavná Kateřina Vojtková naběhla na dobrou přihrávku a utíkala sama na brankářku. Šikovně ji přelobovala, jenže k její smůle trefila tyč! Balon se od její vnitřní části odrazil zpět do hřiště, kde jej dostihla Veronika Kütnerová. A ač byla z úhlu a sil už mnoho nezbývalo, dokázala odkrytou branku trefit a rozhodnout o skvělém vítězství Baníku!

Ohlasy k utkání

Milan Páleník: "Do poločasu jsme nevyužili snad pět našich šancí. Přesto jsme se díky šikovnosti Markéty Sehnálkové do vedení. Ve druhém poločase jsme opět promarnili další šance na zvýšení náskoku a vlastní chybou jsme soupeři nabídli vyrovnání. Pak to bylo ale ze strany holek odmakané. A i když jsme rozhodli v poslední minutě, to znamená i se štěstím, myslím, že za tu bojovnost si holky ty body zaslouží."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
1Lenka Roháčková90100

Informace o utkání

13.
neděle
září
Baník VS Hradec Králové
II. liga

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 44. Sehnálková, 90. Kütnerová - 60. Kovaříková. Rozhodčí: Hausnerová. ŽK: Syrová.
Diváci: 100

Sestavy

Baník

Roháčková - Hrubá (68. Kremserová), Sehnálková, Hlavenková, Stařinská - Drahníková, Burová (46. Štěpánová), Vojtková - Vaculová (46. Pavlíčková), Hegrová (84. Matějová), Kütnerová.
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma