so 11.1.2020
MUZ

Ostravané náskok neudrželi: Górnik - Baník 2:1

Dobře rozehraný přípravný duel s Górnikem Zabrze Baník k vítězství nedotáhl. Poločasové vedení na hrbolatém hřišti v polské Bieruni nakonec ztratil a prohrál 1:2.

Baník se musel znovu obejít bez hráčů, kteří ať už vinou pozdějšího nástupu do přípravy nebo kvůli zdravotním potížím chyběli. Takže v sestavě stále nemohli být Dame Diop, Rudolf Reiter, Dyjan Carlos de Azevedo, Milan Jirásek, potíže vyřadily i Nemanju Kuzmanoviče. A k dispozici stále není ani Ondřej Šašinka.

Přesto si Ostravané v první půli vytvořili zřejmou převahu, soupeře přehrávali a od první minuty měli blíže ke gólu oni. V 10. minutě předložil Daniel Holzer míč Robertovi Hrubému, ten však z dobré pozice minul. O chvíli později převzal Daniel Holzer dlouhý pas, na hranici šestnáctky se uvolnil a vypálil. Těsně mimo! Ve 24. minutě se Baník na velmi těžkém a hrbolatém terénu prosadil. Milan Lalkovič nacentroval, Tomáš Smola vrátil u vzdálenější tyče míč hlavou před branku, a tam se prosadil Robert Hrubý. 1:0!

Domácí o přestávce vystřídali prakticky celou sestavu, což si Baník vzhledem k dvojzápasové zátěži v rozmezí dvou dnů a četným absencím dovolit nemohl. Na hřišti to bylo brzy poznat, čerství hráči Górniku se přece jen začali prosazovat.

Na 1:1 vyrovnal po rychlé akci přesnou střelou Ryczkowski a v 82. se hlavou prosadil Michal Koj. Vzápětí měl Górnik ještě jednu šanci, Koj hlavičkoval do tyče. A pak měli dvě velké možnosti Ostravané. Hlavičku Davida Buchty ale chytil gólman a Aleše Mooce dokázali domácí ve velké šanci na poslední chvíli zablokovat.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "První poločas byl velmi dobrý. Soupeři jsme nedovolili žádnou gólovou šanci, my jsme takové dvě tři měli a z jedné jsme dali gól. Velmi dobře jsme tam vyřešili rychlý přechod do útoku a to poločasové vedení bylo zasloužené. Ve druhém poločase už jsme dopředu tak nebezpeční nebyli, soupeř byl lepší než my. Myslím si, že by zápasu slušela remíza, ale rozhodla standardní situace, z níž dal soupeř druhý gól."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

11.
sobota
ledna
Górnik Zabrze VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 66. Ryczkowski, 82. Koj – 25. Hrubý (Smola).
Diváci: 200

Sestavy

Baník

Laštůvka – Fillo, Procházka (60. Pokorný), Stronati, Granečný (73. Fleišman) – Jánoš, Hrubý (46. Buchta), Kaloč (73. Mooc) – Lalkovič, Smola (60. Baroš), Holzer.
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný