pá 11.10.2019
MUZ

Vítězná příprava: Baník - Vítkovice 2:1

Vítězstvím 2:1 skončilo přípravné utkání Baníku s Vítkovicemi. Pozitivem zápasu byla kromě vítězství samotného i skutečnost, že celý druhý poločas odehrál v baníkovském dresu šestnáctiletý Jakub Drozd.

Baník do utkání nastoupil bezprostředně po návratu ze soustředění z Čeladné. A čtvrteční dvoufázový trénink stejně jako středeční výjezd na kole do hor byl v nohách cítit.  V 6. minutě přežil Baník Buchvaldkovu šanci, pak už se měl ale slezský tým na pozoru a ve 33. minutě otevřel skóre.

Akci rozehrál na vlastní polovině Patrizio Stronati. Posunul míč doprava Martinu Fillovi a zprudka se rozběhl dopředu. Nezastavil jej ani pád, po kterém absolvoval na kluzkém trávníku několik metrů skluzem vleže, rychle se postavil a doběhl k vítkovické brance právě ve chvíli, kdy před ni Martin Fillo poslal přesný centr. Ostravský stoper si na něj na malém vápně naběhl a zblízka levačkou propálil vítkovického brankáře.

Ve 39. minutě zacentroval po rychlé vítkovické akci záložník Kania do šestnáctky, na jeho míč si naběhl znovu Buchvaldek, zkusil to z voleje a minul.

Vyrovnání se hosté dočkali ve druhé půli. V 66. minutě se hlavou prosadil Chvěja. Baník si ale vítězství vzít nenechal. Po faulu na Josefa Celbu kopal Baník přímý kop a Jiří Fleišman zacílil levačkou naprosto přesně - 2:1!   

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Měli jsme trošku těžké nohy. Ve čtvrtek jsme měli dva náročné tréninky a únavu dnes násobil i těžký terén. Někde jsme byli pozdě. Vítkovice byly lehčím mužstvem, hlavně ve druhé půli. Nějakým způsobem jsme to ale přetrpěli a v závěru to Fleišman krásně trefil. Pro nás to bylo ale důležité utkání především z toho pohledu, abychom zůstali v herním rytmu. Protože v zápasech po pauze míváme první poločas problémy dostat se do tempa.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

11.
pátek
října
Baník VS Vítkovice
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 33. Stronati, 86. Fleišman - 66. Chvěja.
Diváci: 100

Sestavy

Baník

Laštůvka (46. Budinský) - Fillo (60. Pazdera), Pokorný (46. Šindelář), Stronati (46. Procházka), Fleišman - Reiter, Jirásek, Kaloč (46. Drozd), Hrubý, Holzer (60. Celba)- Smola.

Vítkovice

Simkanič - Surzyn, Holiš, Cverna, Klusák - Buchvaldek, Praus, Matěj, Martišiak, Kania - Kovařík. (Stříž, Zorvan, Bzirský, Chvěja, Leixner, Šindler)
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe