pá 5.7.2019
MUZ

Baník po boji nestačil na Austrii Vídeň

Baník ve svém posledním přípravném duelu před začátkem sezony prohrál s Austrií Vídeň 1:2. Na hřišti ve Fürstenweldu byl jediným střelcem Ostravanů Tomáš Smola, na jeho vyrovnávací gól ale prakticky okamžitě rakouský celek odpověděl. Baník tak na závěr soustředění utrpěl ve Štýrsku jedinou porážku po dvou remízách a výhře.

Čtvrtý celek rakouské ligy začal lépe. Po pasu středem hřiště pronikl osamoceně před branku Baníku Sax a přehodil Viktora Budinského, který v generálce zastoupil zdravotně indisponovaného Jana Laštůvku.

Baníkovci postupně vyrovnávali hru a ve druhé půli srovnali i stav. Po průniku Rudolfa Reitera z pravé strany se Tomáš Smola na malém vápně dvěma rychlými kroky dozadu zbavil hlídkujícího obránce a pak pohotově z voleje umístil balon do sítě.

Bohužel Austria odpověděla raketově. Po podobné akci jako v první půli dlouhý pas ze středu hřiště za ostravskou obranu ukázkově z první uklidil do ostravské brány Sarkaria.

Kouč Bohumil Páník pak provedl několik změn v sestavě a Baník měl možná opticky navrch, ale jeho snaha o vyrovnání nebyla účinná.

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Austria byla technicky zdatný soupeř na vysoké úrovni. Ze začátku jsme působili trochu těžkopádněji, stálo nás hodně sil, než jsme získali balon. Dali jsme gól na 1:1, ale oni ale udeřili prakticky okamžitě. Oba góly byly podobné; dva stejné, prostrčené balony ze středu. Za stavu 1:1 jsme potřebovali chvíli, aby ta remíza trvala a mohli jsme jít případně do vedení. Ale potkali jsme se s výborným soupeřem, herní vyspělost jeho hráčů nám ukázala, kam bychom měli směřovat. Někteří hráči mě potěšili, ale mužstvo ještě není extra vyladěné a v posledním týdnu je na čem pracovat.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

5.
pátek
července
Austria Vídeň VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 19. Sax, 55. Sarkaria – 54. Smola.

Sestavy

Austria Vídeň

Pentz (46. Kos) – Klein (46. Zwierschitz), Madl (60. Handl), Borkovič (46. Maudo), Cavlan (46. Martschinko) – Ebner (46. Prokop), Jeggo (60. Demaku), Grünwald (46. Fitz), Serbest (46. Hahn) – Sax (46. Sarkaria), Edomwonyi (60. Pichler)

Baník

Budinský – Fillo, Stronati, Procházka, Fleišman (75. Lalkovič) – Reiter (62. de Azevedo), Jánoš (75. Kaloč), R. Hrubý (46. Jirásek), Holzer (46. Granečný) – Kuzmanovič (57. O. Šašinka), Smola (57. Baroš).
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta