so 13.4.2019
MUZ

Nadějný výkon nestačil: Plzeň - Baník 2:1

Navzdory statečnému výkonu Baník v Plzni body vyválčit nedokázal. Díky gólu Patrizia Stronatiho se sice Ostravané dokázali v Doosan aréně dostat do vedení, domácí však dokázali skóre otočit a utkání 28. kola vyhrát 2:1

V 7. minutě vystřelil z dvaceti metrů velmi nebezpečně plzeňský Kayamba, Jan Laštůvka jeho střelu u tyče dostihl a vyrazil ji. O dvě minuty kontroval na druhé straně Milan Jirásek.  Poslal před plzeňskou branku velmi nebezpečný míč, na který před gólmanem Hruškou jen těsně nedosáhli Daniel Holzer a Dame Diop.

V 18. minutě odpískal sudí Orel penaltu za zákrok Martina Filla na plzeňského Chorého, který upadl na zem. Zasáhl však videorozhodčí, který Orla přiměl k tomu, aby svůj původní verdikt posoudil znovu. Orel tak učinil, u videa zjistil, že penaltu odpískal špatně a záhy ji odvolal. 

Po půlhodině hry měl Baník velkou šanci. Velmi aktivní Milan Jirásek poslal do šestnáctky míč Nemanjovi Kuzmanovičovi. Ten se vyhnul bránícímu Hubníkovi, dostal se ke střele, jenže přestřelil.

Pak předvedl skvělý zákrok Jan Laštůvka. Plzeňský Kopic zakroutil míč do šestnáctky ke vzdálenější tyči, kam si naběhl Řezník. Ten zakončoval zblízka, gólman Baníku ale dokázal prostor u své levé tyče fantasticky zacelit a míč do branky nepustil.

A pak přišel na řadu znovu Baník. Milan Jirásek rozehrál rohový kop k bližší tyči, tam si naběhl Dame Diop, prodloužil balon k tyči vzdálenější do prostoru, do něhož si naběhl Patrizio Stronati. A ostravský stoper zblízka otevřel skóre.

Domácí vyrovnali ve 45. minutě. Kopic z přímého kopu znovu zatočil míč před branku Baníku, do tohoto prostoru vlétl útočník Chorý a hlavou nechytatelně skóroval.

Ještě do přestávky mohl Baník znovu vést. Denis Granečný skvěle uvolnil Jiřího Fleišmana, který byl v šestnáctce dám před Hruškou. Obloučkem ho přeloboval. Míč se snášel do branky, jenže z brankové čáry jej akrobaticky a navíc o břevno vykopl ven stoper Hubník.

Také po pauze pokračoval Baník ve velmi aktivním výkonu. Nemanja Kuzmanovič to na Hrušku zkusil z dálky, plzeňský brankář míč chytil. O chvíli později pálil Adam Jánoš. Jeho bomba lízla tyč! A v 60. minutě se v gólové pozici ocitl Dame Diop. Míč mu ale v kritické chvíli utekl od nohy a Hruška jej bleskurychle lapil.

V 70. minutě znovu čaroval Jan Laštůvka. Plzeňský Beauguel zakončoval zblízka do odkryté branky, gólman Baníku míč senzačním způsobem vykopl z lajny!

V 86. minutě přišlo rozhodnutí. Hrošovský vyzval pasem k aktivitě Řezníka, ten v situaci, která silně zaváněla ofsajdem, posunul v šestnáctce míč ke druhé tyči, a tam si naběhl Beauguel. A tentokrát už brankáři Baníku šanci nedal.  Sudí Orel si tentokrát spornou situaci k videu prohlédnout nešel...

Beauguel dostal o chvíli později druhou žlutou, a tedy i červenou kartu, Baník už ale na vyrovnání čas neměl.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Snažili jsme se Plzeň vysoko napadat, což se nám 80 minut dařilo. Pak nás Plzeň na chvilku zamkla a když jsme se chystali vystřídat, dostali jsem gól. Když mužstvo funguje, já do toho nesahám, a dnes to fungovalo. Myslím, že remízu jsme si určitě zasloužili.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90200

Informace o utkání

13.
sobota
dubna
Plzeň VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 45.+1. Chorý, 85. Beauguel - 39. Stronati (Diop). Rozhodčí: Orel – Kříž, Vlček. ŽK: Řezník, Beauguel - Fleišman, Fillo, Stronati. ČK: 90. Beauguel.
Diváci: 9725

Sestavy

Plzeň

Hruška – Řezník, Brabec, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (46. Kovařík), Čermák (77. Pačinda), Kopic – Chorý (50. Beauguel).

Baník

Laštůvka – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman – Holzer, Jánoš (90. Mešaninov), Jirásek, Granečný (87. Hrubý) – Kuzmanovič (87. O. Šašinka), Diop.
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta