st 11.7.2018
MUZ

Baník podlehl Arminii Bielefeld 0:2

Porážkou 0:2 skončil první duel Baníku hraný v rámci herního soustředění v Rakousku. Soupeřem Ostravanů byla Arminia Bielefeld, která své střelecké úspěchy rozložila rovnoměrně. Po jednom v každém z poločasů.

Utkání začalo svižně a lépe pro Baník. V šesté minutě přihrál Robert Hrubý do dobré pozice Martinu Fillovi, jehož střelu však gólman Ortega vyrazil. O tři minuty později pálil Fillo levačkou z voleje nad a vzápětí byl v akci znovu Fillo. Odcentroval míč k volnému Jakubu Šašinkovi, který však zblízka nestačil zahrát míč jinak než hrudí. A tou Ortegu nepřekonal.

Následovala velká šance Arminie. Po rohovém kopu hlavičkoval prudce Voglsammer. Míč ale těsně minul levou tyč branky Jana Laštůvky. Pak pohledných akcí ubylo, hra se proměnila v boj a silově velmi dobře fyzicky vybavený soupeř Baníku žádnou další šanci v první půli nedovolil. Sám se ve 35. minutě do jedné nebezpečné situace dostal a díky Massimovi a jeho šťastné střele hlavou ji proměnil.

Ve druhé půli se k brance soupeře znovu tlačil víc Baník než Arminia. Diop běžel takřka osamocen na branku soupeře, volil však střelu, s níž si bielefeldský brankář poradil. Brazilec Pedrinho pak tečoval centr Denise Granečného tak, že míč těsně minul branku. A stejně jako v první půli znovu skóroval protivník. Na 2:0 pro německý tým zvýšil Brandy a uzavřel účet zápasu.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Bielefeld má extrémně agresivní mužstvo postavené na fyzické vyspělosti a soubojovosti, pro nás to byl výborný test. U nás v lize by hráli v první šestce. Nenechali nám žádnou rozehrávku, všechno jsme si museli tvrdě vypracovat. Měli jsme dobré situace zejména z levé strany ve druhém poločase, ale ani jednu jsme nedohráli. Je to škoda, minimálně gól jsme si dát zasloužili."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

11.
středa
července
Bielefeld VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 35. Massimo, 81. Brandy.
Diváci: 100

Sestavy

Bielefeld

I. poločas: Ortega Moreno – Brunner, Börner, Salger, Putaro – Massimo, Prietl, Schütz, Staude – Voglsammer, Schipplock. II. poločas: Gaye – Özkan, Behrendt, Siya, Hartherz – Edmundsson, Christiansen, Seufert, Brandy – Owusu, Klos.

Baník

Laštůvka (46. Budinský) – Pazdera (70. Mešaninov), Procházka (70. Pokorný), Stronati, Fleišman – Fillo (82. Bolf), Hrubý, Šindelář (70. Kaloč), De Azevedo (46. Granečný) – Diop (75. O. Šašinka), J. Šašinka (57. Pedrinho).
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala