so 6.10.2018
MUZ

Vítězství bylo blízko: Mladá Boleslav - Baník 2:2

Další plusový bod do tabulky pravdy, cenná remíza. Souboj Baníku na hřišti Mladé Boleslavi skončil výsledkem 2:2. Až do 94. minuty vedli Slezané 2:1, o konečném výsledku rozhodl gól v nastaveném čase…

Získaný bod by před zápasem bral každý baníkovec. Když si jej Ostravané ze hřiště odnášeli, byli mrzutí. Věřili už v zisk všech tří.

Ale od začátku. Baník vstoupil do utkání dobře. Byl často u míče, domácí nepouštěl do nebezpečných situací, s výjimkou té ze 14. minuty, kdy Martin Šindelář po Přikrylově pokusu odkopl míč z brankového prostoru. S přibývajícím časem ale začali být domácí nebezpečnější a ve 38. minutě se dostali do vedení. Ladra poslal míč po zemi do šestnáctky, Komličenko se zbavil svých strážců a střelou zblízka nedal Janu Laštůvkovi šanci zasáhnout. Domácí vedli 1:0 a tímto výsledkem skončil první poločas.

Před tím druhým bylo vše celkem jasné. Chce-li Baník vyrovnat, musí být aktivnější. A přesně to se stalo. Zvýšená aktivita přinesla Baníku ve 49. minutě zajímavou standardní situaci. Tu rozehrál Robert Hrubý a velmi dobře. Jeho vysoký míč si to namířil do prostoru, v němž se nejlépe orientoval Martin Šindelář, který hlavou srovnal na 1:1.

Slezané cítili, že zvýšená agresivita přináší ovoce. A pokračovali v aktivitě. V 56. minutě zahrával Baník přímý kop téměř ze stejného místa jako v situaci, z níž vyrovnal. K balonu se znovu postavil Robert Hrubý a jeho pas znovu našel hlavu Martina Šindeláře. Tentokrát ale na zadní tyči, odkud stoper Baníku vrátil hlavou míč před branku. A tam byl nejdravější Ondřej Šašinka, který se k míči dostal a napálil ho do branky.

Hosty rychlý zvrat ve vývoji zápasu nabudil a zdálo se, že by mohli přidat i třetí gól. Milan Jirásek byl blízko! Mířil však těsně vedle… A pak už začali Mladoboleslavští zvedat hlavu a vrátili se do hry. V 67. minutě se v ostravské šestnáctce uvolnil Pauschek, Jan Laštůvka mu jeho šanci zmařil.

O pět minut později byl ve vynikající pozici Konaté. Vystřelil mimo.

A v 84. minutě se do nebezpečného zakončení dostal Džafič. Gólman Baníku ukryl jeho ránu do svých rukavic.

Pak se stalo něco, co ještě navýšilo šance Baníku na tříbodový zisk. Rozhodčí Zelinka udělil pravděpodobně za nesportovní chování žlutou kartu Janu Laštůvkovi, ale současně také domácímu Matějovskému. Pro něj to ovšem byla už druhá, a tak musel ze hřiště a Baník dohrával v početní výhodě. Velmi těsný ofsajd zamezil ve skórování Dame Diopovi. A to se psala už 89. minuta…

Rozhodčí nastavil čtyři další nad rámec normální hrací doby. Baník ubránil přímý kop domácích, pak i rohový kop. Běžela poslední, tedy 94. minuta, když domácí Takács ještě jednou poslal do šestnáctky Baníku vysoký míč. Ostravská obrana jej odehrála ven z pokutového území. Tam si jej ale zpracoval Mareš, vypálil, jeho ránu někdo tečoval a balon skončil v ostravské brance.

Remíza 2:2 znamená, že Baník už popáté v jednom sledu zvládl venkovní duel bez porážky.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „První půlka byla špatná. Byla tam malá nabídka, neměli jsme žádnou hernost. Na 10 až 15 minut jsme se propadli a domácí nás potrestali gólem. Říkali jsme si, že bude dobrý bod. Pak jsme změnili způsob hry, dali jsme tam herního hráče a chytili jsme hru. Dvě standardky a převrátili jsme zápas. S příchodem Matějovského domácí vytvářeli stále větší a větší tlak. My jsme bohužel nepotrestali jejich otevřenou hru třetím gólem. Když dostanete gól v poslední minutě, tak to mrzí, ale i ten plusový bod je pro nás výborný.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90210

Informace o utkání

6.
sobota
října
Boleslav VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 38. Komličenko, 90.+4. Mareš - 49. Šindelář (Hrubý), 56. O. Šašinka (Fleišman). Rozhodčí: Zelinka – Pospíšil, Horák. ŽK: Takács, Keresteš, Matějovský - Mešaninov, Laštůvka, Procházka.
Diváci: 4556

Sestavy

Boleslav

Šeda – Pauschek, Hůlka, Chaluš, Keresteš (60. Matějovský) – Takács, Mareš – Ladra (77. Džafič), Přikryl (81. Kateřiňák), Konaté – Komličenko.

Baník

Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (46. Jirásek), Hrubý, Holzer (85. Granečný) – Diop, O. Šašinka (74. Procházka).
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín