so 7.7.2018
MUZ

Baník v přípravě poprvé prohrál

První porážku na cestě letní přípravou zaznamenal Baník v sobotu v Prostějově. Na půdě druholigového nováčka prohráli Ostravané 1:2. Jediný gól Baníku vstřelil ve druhém poločase Jiří Fleišman.

Domácí dokázali v prvním poločase využívat chyby, které Baník udělal, ale také se prosadit vlastní šikovností. Po velmi hezké akci se do ostravské šestnáctky z levé strany protáhl prostějovský Koudelka a přesnou ranou k tyči otevřel skóre. A byl to znovu světový šampion v malém fotbale, kdo posunul domácí dokonce do dvoubrankového vedení. Znovu tomu předcházela chyba v baníkovském provedení a také v tomto případě vystřelil Koudelka tak, že Viktor Budinský neměl šanci zasáhnout. Gólman Baníku pak ale velmi dobře zakročil proti Biolkově šanci.

Možnost snížit na 2:1 mezitím ve 39. minutě promarnil Pedrinho. Hlavičkoval zblízka, ale ne příliš důrazně. A brzy po přestávce hlavičkoval nebezpečně Milan Baroš. Domácí brankář Bréda svůj tým podržel. 

Ve druhém poločase si Baník vypracoval územní převahu. A po hodině hry snížil díky Jiřímu Fleišmanovi a jeho dobře provedenému přímému kopu. Stejný hráč se před koncem utkání pokoušel proměnit ještě jeden přímý kop, tentokrát však proti jeho střele zakročil gólman Bréda. A tak Baník poprvé v letním přípravném období prohrál.

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Prohráli jsme s ostudou. Základní sestava, která do utkání vešla, byla lehkovážná, nefotbalová, a když už to bylo 2:0, byla taky vyplašená. Nebyla schopná se nějakým způsobem vzepřít. Takže se ukazuje, že někteří hráči, kteří tam přijdou a dostanou příleřitost, pak nejsou tomu zkušenému kádru schopni konkurovat."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

7.
sobota
července
Prostějov VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 4. a 19. Koudelka – 60. Fleišman. Rozhodčí: Machálek.
Diváci: 400

Sestavy

Baník

Budinský – Mešaninov (60. Pazdera), Pokorný (60. Procházka), Stronati (46. Šindelář), Granečný (46. Fleišman) – Fillo, Hrubý, Kaloč (60. Diop), Bolf (46. de Azevedo) – Pedrinho (46. J. Šašinka), Baroš.
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar