pá 2.2.2018
MUZ

Baník podlehl Lokomotivu Plovdiv 0:1

Baník v třetím utkání na soustředění v Turecku podlehl Lokomotivu Plovdiv 0:1. Jediný gól padl do ostravské sítě po nešťastném zásahu obránce Jiřího Fleišmana v 17. minutě. Baníkovci byl nejblíže gólu ještě chvíli předtím, když Milan Jirásek orazítkoval břevno.

Baník musel za třetím soupeřem mimo Belek do patnáct minut vzdáleného resortu Titanic Lara Field a v úvodní desetiminutovce čelil ofenzívě svižně hrajícího Lokomotivu. Přesto měl první trefu na hlavě Martin Šindelář, leč po standardní situaci hlavičkoval z malého vápna kousek vedle tyče. Také z počáteční iniciativy Bulharů přišla gólová šance, kterou ale Jan Laštůvka v 7. minutě bravurně zlikvidoval.

Baníkovci po startovací desetiminutovce přece jen zabrali a málem šli do vedení, ale Jiráskovu vyvedenou ránu z dvaceti metrů za zkoprnělým gólmanem zastavilo břevno. Záhy nastal klíčový moment utkání: centr z křídla ve snaze odvrátit před nabíhajícím útočníkem Fleišman svou slabší pravačkou nešťastně uklidil do vlastní brány a protipohybu Laštůvky, který neměl sebemenší nárok pohromě zabránit.

Lokomotiv byl v prvním poločase více u balonu a na hrbolatém terénu i o něco přesnější v kombinaci a Baníku se povedlo srovnat krok až ve druhé půli. Vyložené šance ale jeho snažení chyběly. Byť měli Slezané v závěru opticky navrch, už v předfinální fázi až příliš kazili a přes bulharskou defenzívu se jim vyrovnávací gól vstřelit nepovedlo. Zápas s minimem příležitostí proto skončil těsnou porážkou.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

RADIM KUČERA: „O výsledku rozhodl jeden smolný vlastní gól. Čekal jsem ale od toho trošičku více. Soupeř byl v první půli kvalitní, ve druhé už ale jen bránil a čekal na svou šanci. My jsme dnes vyprodukovali strašnou spoustu jednoduchých ztrát, které nás stály hodně sil. Řadu situací jsme měli vyřešit líp.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

2.
pátek
února
Plovdiv VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 17. Fleišman vlastní. ČK: 87. Poznar.

Sestavy

Baník

Laštůvka (46. Šustr) – Pazdera (59. Breda), Psyché (59. Pokorný), Šindelář (59. Azackij), Fleišman (59. Helešic) – Hlinka – Fillo (46. Mičola), Jirásek (46. Poznar), Hrubý (46. de Azevedo), Granečný (46. Stáňa) – Diop (59. Sus).
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka