pá 12.8.2022
Preview k zápasu

Preview: Baník - Zlín (sobota, 16:00)

FORTUNA:LIGA pokračuje třetím kolem. Baník v sobotu od 16 hodin na Městském stadionu hostí Trinity Zlín.


SOUPEŘ

Se Zlínem už je poslední roky tradičně propojena řada bývalých hráčů Baníku, jejichž start dodává zápasu větší náboj. S Moravany tentokrát přicestují Martin Fillo a Robert Hrubý, další exbaníkovci Václav Procházka, Marek Hlinka, Antonín Fantiš či Rudolf Reiter z různých důvodů ale nastoupit nemohou. Zlín začal sezonu úplně stejně jako Baník - remízou a třígólovou porážkou. Oba týmy jsou tedy seřazeny na stejných bodech i rozdílu branek ve skóre. Zlínští ale v minulém kole Slavii přes porážku 1:4 dlouho trápili a až do konce byl výsledek na vážkách. Teprve po Procházkově vyloučení slavisté pojistili svou výhru. S Baníkem se Zlín utkal v červnu v přípravě, na Vistě se hrálo nerozhodně 1:1.


BANÍK

Baníkovci v minulém kole ukázali na Bohemians dvě tváře: po nepovedeném začátku se však za stavu 1:3 dokázali zmátořit a ve druhém poločase si šli za bodem, který nakonec i vybojovali. A výkon z druhé půle budou chtít svěřenci Pavla Vrby přenést i do sobotního zápasu se Zlínem. S ním Baník posledních šest zápasů neprohrál a doma ho dokázal porazit třikrát v řadě, přičemž mu nastřílel třináct gólů. Trenéři nemohou počítat s dlouhodobě zraněnými Jaroslavem Svozilem, Ladislavem Almásim a Davidem Lischkou.


NÁZOR TRENÉRA

David Oulehla: "Uvědomujeme si, že fanouškům jsme dlužni. Výkony v prvních dvou kolech nebyly takové, jako bychom všichni očekávali, ale pokusíme se to teď napravit. Druhý poločas na Bohemce snesl parametry, které bychom očekávali. Byl to kombinační, dobrá rozehrávka, hráli jsme rychle, měli jsme kombinaci na posledních 25 metrech, vstřelili jsme dva góly. Na to chceme navázat a proti Zlínu půjdeme za vítězstvím."


DIVÁCI

Lístků je dostatek, krom předprodejních míst se budou prodávat v sobotu i na pokladnách stadionu, které se otevírají dvě hodiny před výkopem. Součástí předzápasového programu bude jako host michelinský šéfkuchař a fanda Baníku Radek Kašpárek. V bulletinu k utkání si můžete přečíst rozhovor s Karlem Pojezným, tip osobnosti v podání Rudolfa Otepky, rubrika Cizinci v Baníku se tentokrát zaměřila na Tomáše Majtána a Ebuse Onuchukwu, rozebereme sezonu 1994/95, můžete si zahrát kvíz o ceny z fanshopu nebo přečíst krátký rozhovor s novou posilou Robertem Miškovičem. Na návštěvníky čeká i výrazně posílený cateringový servis.


3. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (12. místo, 1 bod) - Zlín (14. místo, 1 bod)

Sobota 16:00, Městský stadion

Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Černoevič, VAR: Zelinka


Absence: Svozil, Lischka, Almási (zranění) - Procházka (trest za ČK), Hlinka, Hloušek, Fantiš, Tkáč (všichni zranění), Kovinič, Owusu (oba rekonvalescence), Reiter (dohoda klubů)

Nejlepší střelci: Kuzmanovič, Klíma, Tijani (1) - Jawo (1)

Komu hrozí stop: -


BANÍK VS ZLÍN V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 32 | 14-14-4 | 60:32

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Svěrkoš 4 – Poznar 5

Nejvyšší výhra: 5:1 (1. srpna 2021)

Nejvyšší prohra: 1:3 (26. dubna 2009)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (27. listopadu 2021)

Zlín - Baník 2:2 (1:1)

Branky: 18. Tkáč, 86. Procházka - 16. Almási, 52. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Dohnálek - Štěrba (video).
ŽK: Čanturišvili, Cedidla, Poznar, Procházka - Tetour, Kaloč. Diváci: 576 (omezený počet).

Zlín: Rakovan - Cedidla (90.+1 Simerský), Vraštil, Procházka, Matejov - Conde (90.+1 Hlinka) - Dramé (70. Fantiš), Hrubý, Tkáč (84. Janetzký), Čanturišvili - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Lischka, Ndefe - Kaloč, Tetour (79. Pokorný) - Sor (61. Buchta), Kuzmanović (46. Klíma), Potočný (46. De Azevedo) - Almási. Trenér: Smetana.

0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko