pá 5.8.2022
Preview k zápasu

Preview: Bohemians – Baník (sobota, 19:00)

Los druhého kola FORTUNA:LIGY zavede baníkovce do vršovického Ďolíčku. Souboj s domácími Bohemians se bude hrát v sobotu až od 19:00.


SOUPEŘ

Domácí si užívají start soutěže, jaký už dlouho nepamatují. Na horké jablonecké půdě zaznamenali vítězství 3:0 a to je vyneslo spolu s Olomoucí do čela tabulky. Dres „klokanů“ od července nově obléká i exbaníkovec Adam Jánoš, jenž se právě pod Ještědem uvedl i gólem, a to šel na trávník jako střídající hráč až v závěru. Léta v něm působí i další hráč, který prošel Baníkem, Martin Dostál. Domácí na zkušenost sázejí hodně, vedle Jánoše a Dostála jsou tu třeba jednačtyřicetiletý harcovník Jindřišek, dále Puškáč, Petrák, Hronek, Kovařík, vše zkušení hráči kolem třicítky.


BANÍK

Jinak než se snahou po rehabilitaci za nepovedený zápas s Olomoucí se Baník do Prahy ani nemůže vypravit. Pozitivní myšlení by mohla posílit dlouhodobě příznivá bilance ve vzájemných utkáních: Bohemians totiž baníkovci v posledních devíti zápasech osmkrát porazili, jen jednou se hrálo nerozhodně, a od října 2017 Baník v Ďolíčku neprohrál. Zajímavost: Nemanja Kuzmanovič dal „klokanům“ v minulých šesti zápasech pět gólů. Důvěrně zná vršovické prostředí odchovanec Bohemky Lukáš Budínský.


NÁZOR TRENÉRA

David Oulehla: „Týden byl složitější v tom, že jsme doma dostali tvrdý direkt. Podali jsme špatný výkon, uvědomujeme si to, některé věci jsme si museli vyhodnotit a věříme, že ten výkon z domácího zápasu odčiníme. Bohemka zvládla první kolo v Jablonci. Její způsob hry je atypický tím, že nastupuje v tříobráncovém systému. Má tam vysoké hráče, velmi nebezpečné standardní situace, dlouhé auty, zkušené hráče uprostřed. Musíme na to všechno být připravení a věřím, že to zvládneme."


DIVÁCI

Ďolíček má jednu z nejnižších kapacit mezi ligovými stadiony, tomu odpovídá i nižší kvóta lístků pro hostující fanoušky. Baníkovci dostali k dispozici 315 vstupenek, které jsou až do pátečního podvečera v předprodeji v prodejně Chacharwear na Hulvákách. I s ohledem na pravděpodobný zvýšený zájem domácích fanoušků po vydařeném startu sezony se určitě vyplatí zajistit si vstupenku včas už v Ostravě.


2. kolo FORTUNA:LIGY

Bohemians (1. místo, 3 body) – Baník (16. místo, 0 bodů)

Sobota 19:00, Ďolíček

Rozhodčí: Klíma – Nádvorník, Machač, VAR: Štěrba


Nejlepší střelci: Petrák, Květ, Jánoš (všichni 1)

Absence: Hála, Necid, Vala (všichni zranění) – Svozil (zranění), Lischka, Juroška (oba rekonvalescence), Almási, Pojezný (oba nejistý start)


BANÍK VS BOHEMIANS V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 38 | 20-11-7 54:26

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Kuzmanovič 5 – Schick 3

Nejvyšší výhra: 4:0 (22. března 2002)

Nejvyšší prohra: 1:3 (26. listopadu 2015 a 14. září 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (26. ÚNORA 2022)

Bohemians Praha 1905 – Baník 0:2 (0:0)

Branky: 75. Kuzmanovič, 83. Almási. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Melichar – Hrubeš (video). ŽK: Hronek, Bačkovský (oba Bohemians). ČK: 80. Hronek (Bohemians). Diváci: 2346 (omezený počet).

Bohemians: Valeš – Köstl, Bederka, Vondra – Dostál (90. Hašek), Petrák, Květ (90. Jindřišek), Bartek (55. Beran) – Hronek, Vaníček (81. Koubek) – Puškáč (81. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Baník: Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Koncevoj (56. Buchta), Boula (66. Janošek), Kuzmanovič, Kaloč, Falta (90.+2 Jaroň) – Klíma (56. Almási). Trenér: Smetana.

21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula