so 2.7.2022
MUZ

Další přípravný smír: Baník - Nieciecza 0:0

Příprava mezi Baníkem a polskou Niecieczou skončila smírem. Na hřišti Unie Hlubina z nemnoha šancí žádný gól nepadl.

Polský tým je v přípravě o dva týdny dále a na hřišti to bylo poznat: Baník zatím během léta narazil na nejkvalitnějšího soupeře. Kouč Pavel Vrba zvolil v první půli rozestavení se třemi stopery, v němž Baník nastoupil v přípravě poprvé, a vyrovnanému utkání dlouho scházely šance. Až ve 33. minutě zahrozil hostující Poznar, jeho hlavička se snesla shora na vnější síť branky Jana Laštůvky.

Baníkovci odpověděli chvíli před přestávkou: rychlý protiútok po křížném přenesení hry Tijanim zakončoval překvapivým řešením z dvaceti metrů Ladislav Almási a jeho bomba skončila jen těsně vedle tyče.

Do druhé půle vyběhla na výborný hlubinský pažit až na Filipa Kaloče zbrusu nová sestava, ale obraz hry byl podobný. Vyrovnaný zápas, minimum šancí. Rozhodnutí měl v 73. minutě na hlavě Marek Jaroň, Šehičův centr ale z malého vápna hlavičkou poslal těsně mimo.

Poslední desetiminutovka byla nejotevřenější. Oba týmy se dostaly do několika přečíslení a v 87. minutě po centru zleva a hlavě Spiewaka uchránila domácí tyč Hrubého brány.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Vrba: "Dneska jsme narazili na soupeře, který nás do šancí nepouštěl, projevil se na nás týdenní blok, který byl zaměřený na kondici. Neprosazovali jsme se tolik jako v předchozích dvou zápasech. Mým pohledem byl dnešní zápas v útočné fázi z naší strany slabší než ty minulé. Ale zase nám to ukázalo, jak se s tím někteří hráči vyrovnávají a zvládají některé herní situace."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

2.
sobota
července
Baník VS Nieciecza
Přátelská utkání

Sestavy

Baník

I. poločas: Laštůvka - Lischka, Pokorný, Frydrych - Ndefe, Takács, Budínský, Kaloč, Fleišman - Almási, Tijani. II. poločas: Hrubý - M. Jaroň, Pojezný, Chlumecký, Šehič - P. Jaroň, Kaloč, Boula, Kuzmanovič, Buchta - Smékal.

Nieciecza

Loska – Kukułowicz, Tekijaski, Biedrzycki, Grabowski – Hubínek, Ambrosiewicz, Radwanski, Karasek – Mešanović, Poznar. Střídali: Pauliuchenka, Putiwcew, Jania, Vasil, Pietraszkiewicz, Polyarus, Śpiewak, Dombrovsky, Gajda.
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe