so 25.6.2022
MUZ

První příprava: Baník - Otrokovice 7:1

Baník v první přípravě deklasoval třetiligové Otrokovice 7:1. Na hřišti ve Štěpánkovicích se brankostroj favorita naplno rozjel ve druhé půli, kdy Baník nasázel pět gólů.

Baník do utkání nastoupil s dvěma kompletními jedenáctkami, které se v přestávce prostřídaly. V té první dostal příležitost také Yann Michael Yao, levonohý ofenzivní hráč, jenž je v Baníku na testech ze slovenské Seredě.

Už v 11. minutě uvolnil Lukáš Budínský přesnou kolmicí Nemanju Kuzmanoviče, a ten si v situaci "sám na brankáře" věděl rady. Otrokovice v úvodu hrozily, několik nebezpečných pokusů skončilo mimo, jednou musel zasahovat brankář Jiří Letáček. Ve 23. minutě se v šestnáctce Baníku dostal k míči Patrik Chovan, a vypálil nechytatelně do šibenice.

Nechytatelným výstavním ranám však ještě nebyl v zápase zdaleka konec...

Ještě do poločasu vrátil Baníku vedení Michael Yao. Nemanja Kuzmanovič mu poslal před branku výstavní centr a hráč z Pobřeží slonoviny si sám před otrokovickým gólmanem suverénně poradil.

Ve druhé půli už Baník jasně dominoval. Hned po pauze pálil Daniel Tetour z výborné pozice nad. Ale v 54. minutě to dostal překrásně od Lukáše Ciencialy na hlavu Muhamed Tijani a z malého vápna zvýšil. 

A za minutu předložil Daniel Smékal proti noze Danielu Tetourovi a bylo to už 4:1.

Na další gól se čekalo sedm minut. Martin Chlumecký poslal kolmo dopředu Lukáši Ciencialovi, ten si podržel soupeře na zádech, prvním dotek v pozici zády k brance si balon posunul k ose hřiště a pak z nějakých osmnácti metrů vystřelil. Zamířil přesně k tyči - 5:1.

66. minuta a v akci opět Lukáš Cienciala. Potáhl si míč po levé straně, poslal levačkou před branku a Marek Jaroň zblízka zvýšil.

Poslední a zároveň nejkrásnější gól zápasu padl v 85. minutě. Jakub Pokorný posunul do středu hřiště Martinu Chlumeckému, ten měl před sebou prostor, balon si malinko posunul dopředu a z nějakých šestadvaceti metrů levačkou trefil pod břevno a téměř do šibenice.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

PAVEL VRBA: "Výsledek je pozitivní, ale je faktem, že ta výše se zrodila až ve druhém poločase. První půle měla být lepší, měli jsme se víc prosazovat a byly tam v naší hře věci, které pozitivní nebyly. Druhý poločas splňoval parametry, které bych si asi představoval. Na hodnocení jednotlivců mi ponechte ještě dva zápasy, které nás teď čekají."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

25.
sobota
června
Baník VS Zlínsko
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:1
Branky: 8. Kuzmanovič (Budínský), 25. Yao (Kuzmanovič), 54. Tijani (Cienciala), 55. Tetour (Smékal), 62. Cienciala (Chlumecký), 66. M. Jaroň (Cienciala), 85. Chlumecký (Pokorný) – 19. Chovan.
Diváci: 950

Sestavy

Baník

I. poločas: Letáček – Zálešák, Takács, Lischka, Kubala – Buchta, Kuzmanovič, Kaloč, Budínský, Yao – Klíma. II. poločas: Hrubý – Fulnek, Pokorný, Chlumecký, Šehič - M. Jaroň, Boula, Smékal, Tetour, Cienciala - Tijani.

Zlínsko

Konečný - Fiala, Jakubovič, Vychodil, Kiška, Prokaj, Suchý, Gerža, Chovan, Přikryl. Střídali: Blahuta, Pernatskyi, Václavík, Kubík, Prilopa, Oleg, Vintr.
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma