pá 24.9.2021
Preview k zápasu

Preview: Baník - Bohemians (sobota, 16:00)

Zatím všechna tři domácí utkání sezony Baník vyhrál. Přidá v sobotu čtvrté vítězství i proti Bohemians? Start zápasu je v 16:00.

SOUPEŘ

„Klokani“ úvodních pět kol čekali na vítězství, ale pak po dvou výhrách s Teplicemi a Zlínem poskočili do středu tabulky. V posledním kole se Slavií v Ďolíčku po půli dokonce vedli, po změně stran ovšem přišla pětigólová sprcha. Také Bohemians hráli ve středu MOL Cup, a třebaže na půdě druholigového Prostějova byl téměř sedmdesát minut bezgólový stav, nakonec si se soupeřem ještě v řádné hrací době poradili hladce 4:0.


BANÍK

Baník ve středu odehrál dvouhodinový zápas v Praze na Vltavínu, řada hráčů do něj však nezasáhla a nepochybně se to promítne i v sobotu na sestavě. Marodka už je v podstatě prázdná, vyjma dlouhodobě zraněného Ondřeje Kukučky všichni hráči trénují. S Bohemians má Baník aktuálně nejlepší vzájemnou bilanci v soutěži: z posledních sedmi zápasů šestkrát vyhrál a jen jednou remizoval, naplno s nimi bodoval i ve všech čtyřech posledních zápasech doma.


NÁZOR TRENÉRA

Jan Baránek: „Věřím, že jsme připraveni dobře a že potvrdíme domácí formu. Pohárový zápas jsme si rozebrali, ale už se k tomu více nebudeme vracet a soustředíme se na to, abychom zvládli ligové utkání. Bohemka není tým, který by byl nebezpečný jen doma. Nejsou to jen bojovníci, jsou tam i hráči, kteří umí hrát fotbal a snaží se kombinovat, mají tam dva výborné útočníky, dobrou středovou řadu a i obranu, a pokud nastoupí v tom svém obvyklém rozestavení, jsou nebezpeční."


DIVÁCI

Vstupenky na zápas jsou v předprodeji, v sobotu před zápasem se budou prodávat i na stadionu. Pro permanentkáře platí akce, že mají ke svému vstupu jeden lístek zdarma, volný lístek je možné si vyzvednout i přímo v pokladně stadionu. Nadále je nutné se při vstupu na stadion prokázat bezinfekčností stejně jako v minulých zápasech.

Za neinfekční se považuje osoba, která

• absolvovala nejdéle 7 dnů před utkáním RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

• absolvovala nejdéle 3 dny před utkáním POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

• byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, že u očkování uplynulo:
- od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) nejméně 14 dní, nebo
- od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu (Johnson & Johnson) podle SPC nejméně 14 dní, nebo

• prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.


OSTATNÍ

Před a během utkání bude probíhat sbírka na chod kavárny Centrum života v Ostravě-Vítkovicích, která se specializuje na poradenskou činnost pro onkologické pacienty. Partnerem utkání je Škoda Vagónka, která bude u příležitosti utkání rozdávat své propagační letáky.


PARKING

Dovolujeme si upozornit, že s ohledem na konání tenisového turnaje WTA v Ostravar Aréně je nutné počítat s vyšší frekvencí provozu a vytížení přilehlých parkovacích ploch, a ideálně tedy dorazit i v dostatečném časovém předstihu, případně využít prostředků MHD.


9. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (4. místo, 16 bodů) - Bohemians (8. místo, 9 bodů)

Sobota 16:00, Městský stadion Ostrava

Rozhodčí: Franěk – Caletka, Leška, VAR: Ondráš


Absence: Kukučka (rekonvalescence) - Hůlka (zranění)

Nejlepší střelci: Lischka, Almási (3) – Chramosta, Puškáč (3)

Komu hrozí stop: Sor (3 ŽK) – Hronek (3 ŽK)


BANÍK VS BOHEMIANS V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 36 / 18-11-7 48:25

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Lukeš, Lička, Kuzmanovič 3 – Schick 3

Nejvyšší výhra: 4:0 (22. března 2002)

Nejvyšší prohra: 1:3 (26. listopadu 2015 a 14. září 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (16. dubna 2021)

Bohemians Praha 1905 – Baník 1:1 (0:0)

Branky: 90.+3 V. Novák z pen. – 84. de Azevedo. Rozhodčí: Marek – Hrabovský, M. Novák – Orel (video). ŽK: Květ – Fillo, Jánoš. Bez diváků.

Bohemians: Le Giang – Köstl, Bederka, Vondra (87. Kosek) – Dostál, Hronek, Ljovin, Květ (70. V. Novák), Schumacher (87. Keita) – Necid (70. Osmančík), Puškáč (57. Vaníček). Trenér: Klusáček.

Ostrava: Laštůvka – Sanneh (46. Pokorný), Svozil, Stronati, Fleišman – Fillo (46. Kuzmanovič), Jánoš, Tetour (79. de Azevedo), Kaloč, Ndefe – Zajíc (71. Šašinka). Trenér: Smetana.

30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška