st 21.4.2021
Ohlasy po zápase

Daniel Tetour: Ukázali jsme víc síly

Rozhodl zápas. V 74. minutě se rozběhl do volného prostoru na pravé straně hřiště, dostal ukázkový pas od Davida Buchty a skvěle si poradil s mladoboleslavským gólmanem Šedou. Gól Daniela Tetoura posunul skóre na konečných 2:1 a autor gólu měl po utkání o čem hovořit.

O UTKÁNÍ

"Bylo to vyrovnané. V prvním poločase jsme tam měli dost šancí, dost centrů, které jsme netrefili a mohli jsme z nich dát gól. Ale i soupeř ukázal kvalitu a bylo to vyrovnané po celý zápas. My jsme ukázali trochu větší sílu a zvítězili jsme."

O SVÉM VSTŘELENÉM GÓLU

"Základem bylo, že David Buchta vyhrál souboj, pak vzniklo přečíslení, já si otevřel pravou stranu. Víceméně to vybízelo k tomu, aby to tam Buchtič nahrál. Nahrál to tam krásně, já si dal dotek a měl jsem pak dost času i k tomu, abych zamířil. Mohl jsem už dát víc gólů, to určitě. V každém zápase mám šanci. Ale určitě jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu a že jsem ho dal teď a že jsme zvítězili."

O NEUZNANÝCH GÓLECH Z OFSAJDU

"Ten první gól v prvním poločase, to mi přišlo jako ofsajd už z lavičky. Ale ten druhý gól jsem věřil, že byl regulérní. Byla to smůla, ale nepoložilo nás to, hráli jsme dál a góly jsme dali."

O TOM, ŽE NASTOUPIL AŽ VE DRUHÉ PŮLI

"S trenérem se průběžně bavíme o tom, jak se kdo cítí a jakou má formu. Musím přiznat, že já se v posledních zápasech cítil trochu unaveně. Nejenom fyzicky. A když se člověk necítí, není to po herní stránce úplně optimální. Byl jsem tentokrát nastavený tak, že tam naskočím v průběhu a budu se snažit tu porci času, kterou dostanu, maximálně využít a týmu pomoct."

O TOM, ŽE NASTUPUJE NA OFENZIVNĚJŠÍ POZICI

"Teď mám tu pozici určitě jinou. I vzhledem k tomu, že i herní styl se změnil. Takže způsob, jakým dostávám míče a jak se dostávám do hry, je jiný. Nemůžu říct, jestli to bylo za trenéra Kozla lepší nebo hroší, to ukáže asi až čas. Ale jsem teď spíš, dalo by se říct, druhý útočník. A ta pozice a přemýšlení musí být jiné, než když jsem hrál níž a byl jsem v té výstavbě. Útočník hraje víceméně zády do hřiště, je neustále pod tlakem a prioritou je přikrýt si míč tělem. Když jsem hrál níž, je tam prostor si odskočit, mít chvíli klid na míči, vymýšlet nějakou výstavbu, průnikové přihrávky. Na pozici útočníka je to o tom, jestli dám gól a jestli vytvořím nějakou šanci."

O ZLEPŠENÝCH VÝSLEDCÍCH

"Zápasy s týmy, které jsou v tabulce hluboko, jsme zvládli, ale pro nás bude měřítko, až přijdou zápasy, jako teď v Olomouci nebo třeba Sparta a Plzeň. Až budeme tyhle zápasy zvládat, můžeme říct, že jsme úspěšní, že se nám podařilo něco změnit. Až po těchto zápasech bych směřoval k nějakému hodnocení."

7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala