pá 14.6.2019
Aktuální zprávy

Ženy si jedou do Prahy pro postup

K odvetnému utkání baráže o postup do druhé ligy nastoupí v sobotu fotbalistky Baníku Ostrava na hřišti FC Praha. S sebou si do Prahy vezou pohodlný náskok 7:2 z prvního utkání. Pokud odvetu, jejíž výkop je na hřišti Praze na Proseku naplánován na 15. hodinu, zvládnou, stanou se v příští sezoně účastníkem 2. ligy žen.

"Všichni v to věříme," prohlašuje Milan Páleník, trenér ženského týmu Baníku Ostrava. "Inspirace máme v této sezoně hodně. A-tým mužů má za sebou skvělou sezonu, dařilo se i mládeži, patnáctka má dokonce mistrovský titul. I holky chtějí k úspěchům Baníku v této sezoně svým dílem přispět," pokračuje Milan Páleník.

Jak známo, uplynulou sobotu porazil Baník FC Praha 7:2. Po poločase vedl 5:0, po půli navýšil náskok na 7:0, teprve pak dovolil soupeři skórovat. "Myslím si, že kvalita byla v tom utkání na naší straně. A že by se měla projevit i v odvetě. Ale ženská duše je nevyzpytatelná, takže dokud nebude hotovo, nesmíme v ničem polevit. Přesto věřím, že se budeme do Ostravy vracet s radostí z postupu. Ženský fotbal Baníku by si to po těch letech tápání moc zasloužil," uzavřel Milan Páleník.

10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška