po 10.6.2019
Aktuální zprávy

Patnáctka vyhlíží finále se Spartou

Na cestě k velkému úspěchu jim chybí učinit poslední krok. Ten nejdůležitější. Patnáctileté fotbalisty Baníku Ostrava dělí jediné vítězství od zisku mistrovského titulu. Ve středu v 10.15 rozehrají ve Frýdku-Místku finálový duel žákovské ligy kategorie U15 proti Spartě. Vítěz bere vše a stane se českým mistrem!

Moravskoslezskou žákovskou ligu naprosto ovládli. Baníkovská patnáctka svou soutěž vyhrála s dvaadvacetibodovým náskokem před druhou Sigmou Olomouc.  Z třiatřiceti utkání jich vyhrála devětadvacet, jen jednou prohrála. A triumfem v soutěži si vybojovala právo hrát finále proti vítězi České ligy žáků U15. Ta byla mnohem vyrovnanější. A skončila téměř nerozhodně. Se shodným počtem bodů se na prvních dvou místech seřadily Slavia a Sparta. Slavia měla k dobru i lepší skóre, jenže o vítězi při rovnosti bodů rozhodl vzájemný zápas. A ten měla lepší Sparta. A tak se právě ona stala finálovým soupeřem Baníku Ostrava.

"Bude to samozřejmě velice těžký zápas. S týmem Sparty jsme se v posledních dvou letech několikrát střetli a většinu těch utkání jsme vyhráli. Ale to před středečním utkáním vůbec nic neznamená. Byly to vždy velmi vyrovnané zápasy," řekl Milan Chalupa, jeden z členů trenérského dua Chalupa-Žemlík. 

Baníkovská patnáctka, která v loňském finále, tehdy ještě jako tým U14, podlehla pražské Slavii, chce tentokrát urvat finále pro sebe. "Cílem je titul," odmítl Milan Chalupa, že úspěchem v MSŽL by měla patnáctka splněno a případný titul by byl jen něčím navíc. Ne. "To by byl alibistický cíl. My nemůžeme toužit po ničem jiném než po titulu," uvedl Milan Chalupa, jehož celek toho v sezoně, která právě vrcholí, zažil dost. Namátkou stačí vzpomenout na mnichovské utkání s Bayernem (3:3), výhru 3:1 nad Dynamem Kyjev U16, nebo vítězství v Turnaji čtyř zemí, v němž Baník U15 zdolal i Liverpool F.C. "To všechno byly krásné úspěchy, na ty ale musí kluci v této chvíli zapomenout, pokud chtějí uspět. Očekávám vyrovnaný zápas. A věřím v dobrý konec pro Baník," dodal Milan Chalupa.

Středeční duel má výkop v 10.15 hod a hraje se na hřišti MFK Frýdek-Místek.

15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný