pá 15.3.2019
A-tým

Preview: Baník – Mladá Boleslav (sobota, 14 hodin)

Jedno jediné přání rezonuje Ostravou před blížícím se duelem s Mladou Boleslaví. Ať Baník ukončí nepříjemnou sérii tří utkání bez bodu! Na první pohled se zdá, že podmínky jsou vytvořeny ideálně. Baník hraje doma. Navíc proti soupeři, který je v tabulce pod ním. Jenže…

Mladá Boleslav na podzim a na jaře, to jsou dva úplně jiné týmy. Středočeši po podzimu, v němž inkasovali v devatenácti utkáních šestatřicet gólů, výrazně posílili defenzivu, a na jaře byla jejich obrana v dosavadních pěti utkáních pokořena jen dvakrát. Do Ostravy míří tým, který v tabulce jarních zápasů drží výbornou čtvrtou příčku!

Boleslav přivedla sedm nových hráčů. Čtyři z nich jsou defendři. Tatajev uprostřed, Fulnek na levém beku a dva super stopeři Hájek s Jugasem. To jsou výborní defenzivní hráči, ale to neznamená, že je nepřekonáme,“ připomíná ostravský trenér Bohumil Páník, že Mladá Boleslav v zimě vydatně posílila. A nejen defenzivu. „Přišel i Mešanovič, což ve spojení s Komličenkem znamená velké nebezpečí,“ dodává Bohumil Páník.

Baník čeká na vítězství nad Mladou Boleslaví už čtyři a půl roku. Ani za obrozené éry, tedy po návratu z druhé ligy a s novým ekonomickým zázemím ještě nad nepříjemným protivníkem nevyhrál. V posledních dvou utkáních ale zapsal dvě cenné remízy. Cenné proto, že se obě narodily na mladoboleslavské půdě. Přestože ta zatím poslední remíza, tedy z loňského podzimu, měla hořkou příchuť. Vždyť ještě v 90. minutě vedl Baník 2:1…

Co bylo, bylo. Nyní se Mladá Boleslav dere do elitní šestky a Baník chce tento její útok odrazit. A zároveň se vymanit z výsledkového útlumu, který dostal Ostravany do složité situace. Musíme to teď urvat více než fotbalem nějakou bojovností, přístupem, nasazením,“ pověděl Bohumil Páník. „Jsme trochu pod tlakem, ale možná je to to, co tohle mužstvo potřebuje. Byli jsme v tabulce nahoře a už jsme si možná začali něco myslet. Ne. My musíme hrát pořád ten poctivý fotbal. Zlehkovážněli jsme. Místo pěti kroků navíc jsme pět kroků ubrali. A tam je ten problém,“ uzavírá Bohumil Páník.


25. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (5. místo, 38 bodů) – Mladá Boleslav (7. místo, 33 bodů)

Sobota 14:00, Městský stadion

Rozhodčí: Berka - Kříž, Kubr


Nejlepší střelci: Kuzmanovič (7) - Komličenko (20)

Absence: Pazdera (nejistý start) - Mareš, Wiesner (oba rekonvalescence)

Komu hrozí stop: Jánoš (7 ŽK), Mešaninov, Pazdera, Procházka, Baroš, J. Šašinka, O. Šašinka (všichni 3 ŽK) - Mareš (7 ŽK), Přikryl, Takács (oba 3 ŽK).


BANÍK VS BOLESLAV V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 27 / 6-7-14 28:46

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Mičola 5 – Chramosta 5

Nejvyšší výhra: 2:0 (11. května 2009, 5. listopadu 2006, 1. května 2005)

Nejvyšší prohra: 0:4 (1. prosince 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (30. září 2018)

MLADÁ BOLESLAV - BANÍK 2:2 (1:0)

Branky: 38. Komličenko, 90.+4. Mareš - 49. Šindelář, 56. O. Šašinka. Rozhodčí: Zelinka – Pospíšil, Horák. ŽK: Takács, Keresteš, Matějovský - Mešaninov, Laštůvka, Procházka. Diváci: 4556.

Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka, Chaluš, Keresteš (60. Matějovský) – Takács, Mareš – Ladra (77. Džafič), Přikryl (81. Kateřiňák), Konaté – Komličenko. Trenér: Weber.

Baník: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (46. Jirásek), Hrubý, Holzer (85. Granečný) – Diop, O. Šašinka (74. Procházka). Trenér: Páník.

20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič