so 19.4.2014
Aktuální zprávy

4:0! Baník nedal Znojmu šanci

Ostravský hurikán smetl Znojmo čtyřmi góly. Přesvědčivým vítězstvím 4:0 se Baník udržel v kontaktu s konkurenty v boji o udržení. O branky se podělili Kukec, Vengřinek, Baránek a Greguš.


Za prvním jarním ligovým vítězstvím šel Baník přesvědčivě od první minuty. Přitom zpočátku se zdálo, že duel se Znojmem bude mít stejný scénář jako předešlá utkání. Baník měl na začátku zápasu hned několik velkých příležitostí, aby otevřel skóre. Neujala se ani jedna z nich. Tu největší promarnil Svěrkoš, který se ocitl sám před znojemským brankářem Hrubým. Ale ten mu kličku vystihl. O chvíli později trefil Kukec tyč!


V 19. minutě se Baník konečně dočkal vytoužené gólové radosti. Kukecův přímý kop mířil přímo do horního rohu znojemské brány. Hrubý sice míč stihl vyškrábnout na břevno, ale vzápětí se mu odrazil od zad za brankovou čáru. Deset minut před koncem poločasu přežil Baník infarktový moment. To když hostující obraně unikl Crnkič a následně obehrál Pavlenku. Vypadalo to, že míč skončí v síti, ale Baránek jej obětavým skluzem vykopnul do zámezí.


Skvělou tečku za dobře odehraným prvním poločasem napsali ostravští fotbalisté ve 45. minutě. Vengřinek se nadechl k báječnému individuálnímu průniku, který zakončil druhým gólem do znojemské sítě. První dějství skončilo vedením Baníku 2:0.


Po změně stran se hra uklidnila. Baník se nikam netlačil a zároveň bez větších problémů zastavoval útočné akce domácího Znojma. V 63. minutě šel navíc do tříbrankového vedení. Na Štěpánův rohový kop si naběhl Baránek a nekompromisní hlavičkou překonal Hrubého. Poslední úder zasadil Znojmu Greguš, který se v 81. minutě stejně jako Baránek prosadil hlavou. A znovu to bylo z rohového kopu. Baník porazil Znojmo vysoko 4:0 a připsal si první ligové vítězství po dlouhých sedmi měsících.


1.FC Znojmo FK - FC Baník Ostrava 0:4 (0:2)
Branky:
19. Kukec, 45. Vengřinek, 63. Baránek, 81. Greguš
Žluté karty: 53. Odehnal - 11. Svěrkoš, 49. Narh 71. Sukup
Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Kotík
Diváci: 1285
1.SC Znojmo FK: Hrubý – Helísek, Hnaníček, Odehnal (55. Diarrassouba), Mudra – Gál-Andrezly, Buchta, Lacko, Crnkič (77. Cihlář) – Reljič, Vašíček (66. Zeba)
FC Baník Ostrava: Pavlenka – Vengřinek, Kaša, Baránek, Sukup – Greguš, Lindpere (84. Šichor) – Štěpán, Svěrkoš (78. Foltyn), Kukec (46. Azevedo) - Narh


Autor: David Kubáň

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'cint'

/clanek.asp, line 110