út 29.11.2022
Aktuální zprávy

Baňky v poháru postoupily přes Olomouc

Ženy Baníku zakončily podzimní část sezony úspěchem. Zvládly totiž utkání 3. kola Poháru žen FAČR na půdě Olomouce, kde po bezbrankové remíze zvítězily v penaltovém rozstřelu 4:2 a celkově tedy 1:0.

Druholigová Olomouc stála fotbalistkám Baníku v cestě za postupem do 4. kola domácího ženského poháru. Stále ještě notně oslabené Baňky byly v Olomouci častěji u míče, ale gólové vyjádření z toho nerezultovalo. Největší šanci si ve druhém poločase vytvořila Veronika Regecová, její tvrdou ránu ale dokázala olomoucká brankářka s vypětím všech sil vyrazit.

Utkání nakonec rozhodl penaltový rozstřel, v němž domácí hráčky dvakrát trefily břevno, což nakonec vyústilo v postup Baníku.

"Do Olomouce jsme jeli v roli favorita. A hra podle toho i vypadala, měli jsme míč častěji ve své moci, vytvářeli jsme si šance, ty jsme ale neproměnili," řekl trenér Witold Zajac. "Olomouc dobře bránila a byla nebezpečná v protiútocích. Zápas nakonec skončil 0:0, ale při penaltách prokázaly holky dobré nervy. Postup je pro nás dobrou psychickou vzpruhou po náročné sezoně a řadě porážek v roli nováčka první ligy," uvedl trenér ženského týmu Baníku. "Čekají nás teď ještě dva týdny tréninku, pak dostanou hráčky pár dní volno, než začnou s individuální přípravou. A po Novém roku se sejdeme a začneme společnou přípravu na jarní část.

Baník: Škrabalová - Molková, Pavlíčková, Zomberova (66. Bílková) - Hegrová, Pagáčová, Žárská (66. Krupníková) Furiková, Dorotovičová - Fojtíková, Regecová

12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala