so 12.9.2020
MUZ

Čekání na výhru trvá: Jablonec - Baník 2:0

Jabonecké prokletí trvá. Baník si na severu Čech sice dokázal vypracovat několik možností, přesto odjel poražen. Jablonec nad Ostravany zvítězil 2:0.

V šesté minutě vyrazil Jan Laštůvka nebezpečnou Ladrovu střelu a Jakub Pokorný odzbrojil Schranze, který se chystal dorážet, a tím se Baník vypořádal s první ošemetnou situací zápasu. A pak se dočkal svých šancí. Tu první měl v 11. minutě. Daniel Holzer přihrál ideálně rozběhnutému Romanu Potočnému, ten se dostal za jabloneckou obranu a ocitl se tváří v tvář gólmanu Hanušovi. Míč si kolem něj přehodil, chtělo to už jen v rychlosti poslat balon do odkryté branky. Roman Potočný ji však smolně minul.

Druhou šanci dostal Roman Potočný ve 24. minutě. Naběhl si do šestnáctky, dostal výbornou přihrávku od Jiřího Fleišmana, ale znovu mířil o kousek vedle. Domácí ohrožovali branku Baníku především ze vzdušného prostoru, jejich hlavičky ale mířily vesměs mimo. Ve 39. minutě zahrával Jablonec přímý kop, Považanec míč zatočil na branku do prostoru, do něhož by si pro míč nejspíš doskočil Jan Laštůvka. Málo vídanou robinzonádu ale předvedl Nemanja Kuzmanovič, vrhl se po míči hlavou a odstřelil balon před Janem Laštůvkou na roh.

Druhou půli začal Baník aktivně a nejblíže gólu byl ve 49. minutě. To se dostal do velké šance Daniel Holzer. Po rychlé kombinaci se šikovně prosmýkl před Hanuše, jeho střelu mu na poslední chvíli dokázat zablokovat zezadu atakující domácí hráč.

V 61. minutě se domácí zničehonic dostali do vedení. Ladrův roh usměrnil hlavou do sítě Ivan Schranz.

V 73. minutě vyrazil Jan Laštůvka nebezpečnou střelu Jovoviče, o deset minut později padlo definitivní rozhodnutí. Po rychlé akci domácích a zákroku gólmana Baníku dorazil míč do prázdné branky Jaroslav Zelený.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Luboš Kozel: "Z výsledku jsem zklamaný. Snažili jsme se odrazit z poctivosti v defenzivě, a pak to bylo o efektivitě. V první půli měl Jablonec možná více ze hry, ale i my jsme byli nebezpeční. Šanci měl Roman Potočný. Asi nejlepší úsek naší hry přišel patnáct minut po půli. Měli jsme tam dvě tři situace, které kdybychom vyřešili gólově, první gól by ráz zápasu hodně ovlivnil. Místo toho jsme inkasovali z rohu. To s námi zacloumalo, a pak jsme soupeři individuální chybou nabídli druhý gól."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90210

Informace o utkání

12.
sobota
září
Jablonec VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 61. Schranz, 76. Zelený – . Rozhodčí: Machálek – Dohnálek, Ratajová. ŽK: Holík - Fillo, Potočný, Šašinka, Laštůvka
Diváci: 2436

Sestavy

Jablonec

Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (90+2. Haitl), Hübschman, Považanec, Zelený – Čvančara (72. Jovović), Schranz (88. Velich).

Baník

Laštůvka - Fillo (77. Azackij), Pokorný, Svozil, Fleišman - Jánoš (77. Jirásek) - Potočný, Kuzmanovič (67. Chvěja), Tetour, Holzer (67. Reiter) - Tijani (46. Šašinka).
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo